Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2016, 12:11
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Britský miliardár chystá revolúciu v lietaní. Chce prepravovať ľudí z Londýna do New Yorku za tri a pol hodiny

TECH CESTOVANIE LIETADLO
Uložiť Uložené

Snáď sa sľuby naplnia a podobných letov sa skutočne dočkáme.

Cestovanie prostredníctvom lietadiel sa označuje za najbezpečnejší spôsob dopravy na svete. Daný fakt si uvedomuje aj vyše 60-ročný britský miliardár Richard Branson, aj keď nie vždy bol s leteckými spoločnosťami a nimi poskytovanými službami najspokojnejší. Taktiež aj dávnejší neúspech ambiciózneho a kedysi jediného komerčného nadzvukového lietadla s názvom Concorde z prelomu tisícročí ho akoby inšpiroval (vždy sa ním chcel preletieť, no nedočkal sa, a preto začal konať) vytvoriť nový nadzvukový stroj s jednoduchým názvom XB-1. Spomenutý (momentálne ešte neexistujúci) stroj už stihol získať aj svoju prezývku - Baby Boom. Zatiaľ je všetko iba v počiatočných fázach, no už tušíme, že by sa ním malo dokázať prepravoviť niečo vyše 40 cestujúcich. Všetkých ale pravdepodobne najviac zaujímajú ceny, a preto vám ich v nasledujúcich riadkoch ozrejmíme. Spiatočná letenka by mala spočiatku stáť cez 5000 amerických dolárov (cca. 4 600 €), no v pláne majú postupné zníženie ceny na sto dolárov. Kedy sa ho ale dočkáme? Podľa vyjadrení najbližšie v roku 2023.

Britský miliardár chystá revolúciu v lietaní. Chce prepravovať ľudí z Londýna do New Yorku za tri a pol hodiny
Zdroj: Boom

Ak by sa všetko úspešne dotiahlo do konca, mohli by sme sa dostať z anglického Londýna do amerického New Yorku len za tri a pol hodiny. V pláne sú aj zvyšné dve linky: San Francisco - Tokio a Sydney - Los Angeles, no aj tých by malo pribudnúť viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia