Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2016, 14:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najsmutnejší polárny medveď bude premiestnený z čínskeho nákupného centra. Opäť si užije čerstvý vzduch a lepšie prostredie

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Nastal koniec jeho smútku.

Možno si ešte spomenieš na úbohého polárneho medveďa z čínskeho mesta Guangzhou, ktorý sa do pozornosti médií dostal ešte začiatkom tohto roku. Roztomilé zviera menom Pizza bolo zachytené na hrozivých fotografiách uprostred nákupného centra, kde si Pizza mal nažívať spokojným životom, lenže to samozrejme nebolo pravdou. Majitelia atrakcie s názvom Grandview Aquarium chceli návštevníkom centra ponúknuť zaujímavý pohľad na polárneho medveďa zblízka, ale vôbec nemysleli na to, aké následky bude mať pobyt v uzatvorenom a nevyhovujúcom priestore pre divoké zviera. Už v marci sa pritom spustila veľká petícia za záchranu tohto medveďa z nákupného centra a zdá sa, že aspoň čiastočne uspela.

Nákupné stredisko sa nakoniec rozhodlo, že po tisíckach sťažností Pizzu dočasne premiestni do oceánskeho parku na severe Číny, kde sa Pizza koniec koncov aj narodil a dodnes tam žijú jeho rodičia. Zatiaľ je celkom možné, že sa medveď do centra ešte vráti, pretože presun je dočasný práve kvôli prestavbe akvária, ale veríme, že tlak verejnosti už majiteľom nákupného centra nedovolí zobrať medveďa späť. Aspoň tento príbeh o trpiacom zvierati teda skončil šťastne.

Domov
Zdieľať
Diskusia