Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2016, 17:12
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Polárneho medveďa zavreli v obchodnom centre. Súcitiť s ním budeš aj ty

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Ľudia dokážu byť poriadne krutí.

Iste sa zhodneme na tom, že divoké zvieratá nepatria do uzavretých priestorov, ale do voľnej prírody. Do oblastí, kde normálne žijú, plodia a vychovávajú potomstvo, získavajú potravu a prežívajú svoj život. Polárne medvede v tomto určite nie sú výnimkou. Žiaľ, ľudia sú veľmi často chamtiví a pri vidine finančného zisku často strácajú vlastnosť, ktorá je blízka iba človeku - ľudskosť. Ako inak než stratou ľudskosti môžeme pomenovať fakt, že majestátny polárny medveď, ktorý by si zaslúžil žiť medzi svojimi príbuznými, trávi čas ako atrakcia v jednom z mnohých nákupných centier čínskeho mesta Guangzhou?

Z nižšie priloženej fotografie a videa vám musí byť jasné, že so súčasnou situáciou iste nie je spokojný. Online petíciu za jeho prepustenie podpísalo už vyše 150 000 signatárov. Táto situácie je vodou na mlyn pre aktivistov, ktorí bojujú za práva zvierat. Organizácia Animals Asia taktiež volá po prepustení tohto zvieraťa z uzavretých priestorov nákupného centra. Tzv. Grandview Aquarium predstavuje atrakciu, ktorú si môžu pozrieť všetci jeho návštevníci. Okrem polárneho medveďa v ňom nájdu aj vlkov, mrože či beluhy, s ktorými si tak môžu urobiť selfie.

Polárneho medveďa zavreli v obchodnom centre. Súcitiť s ním budeš aj ty
Zdroj: Animals Asia

Hoci sa majitelia bránia, že ide o formu interaktívnej výučby pre deti a dospelých, každému inteligentne zmýšľajúcemu človeku musí byť jasné, že jediným cieľom je zarobiť čo najviac peňazí a prilákať veľký počet ľudí na jedno miesto. Signatári petície okrem iného vyzývajú k bojkotu tejto atrakcie a hovoria o tom, že takéto správanie sa voči zvieraťu je neospravedlniteľné. Ďalším problémom je medveďov zdravotný stav. Polárne medvede sú totiž veľmi citlivé na stereotypné podmienky a pokiaľ žijú dlhší čas v uzavretom priestore, prejaví sa to na strate ich inštinktov, ktoré na prežitie v divokej prírode potrebujú. 

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Vzhľadom k prípadu čínskeho medveďa môžeme nájsť aj jednu paralelu v minulosti. Podobná iniciatíva tu už totiž bola pred dvoma rokmi, keď sa v Argentíne pokúšalo 200 000 signatárov inej petície dosiahnuť prepustenie medveďa z nevyhovujúcich podmienok jednej zo zoologických záhrad. Artur, ako sa medveď volal, však boj o svoj život prehral. Preto je pochopiteľné, že sa Ázijčania usilujú o to, aby sa podobná situácia nezopakovala.  

Domov
Zdieľať
Diskusia