Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2016 o 13:02
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Žiadny defekt a pohodlná jazda. Nexo je deravá pneumatika pre bicykel, ktorú netreba nikdy fúkať

TECH
Uložiť Uložené

Keď sa spojí staré riešenie a inovatívny nápad.

Na populárnom crowdfundingovom webe Kickstarter sa za jeho dlhú dobu pôsobenia objavilo niekoľko naozaj zaujímavých projektov, ktoré si dokázali získať veľké množstvo fanúšikov a hlavne štedrých podporovateľov. A medzi také by sme mohli bez obáv zaradiť aj netradičné pneumatiky od ambicióznej americkej spoločnosti Nexo, pretože nám pri ich používaní nehrozí absolútne žiadny defekt. Miesto vzduchu sú totiž vyplnené vlastnoručne vyvinutým materiálom Nexell (polymérová zmes) a prítomné diery zase zabezpečia, že jazda na bicykli nebude až taká tvrdá, akoby tomu bolo bez nich. Novinka zvládne prejsť necelých 5-tisíc kilometrov, používateľ ale najskôr potrebuje kompatibilný rámik, kam ju môže bez akýchkoľvek problémov nasadiť. 

Žiadny defekt a pohodlná jazda. Nexo je deravá pneumatika pre bicykel, ktorú netreba nikdy fúkať
Zdroj: www.kickstarter.com

Projekt len za pár dní od spustenia vyzbieral dostatok finančných prostriedkov na realizáciu výroby. Suma však stále rastie, pričom sa momentálne pohybuje okolo 33 tisícok dolárov. Prvé kúsky by mali doraziť do rúk zákazníkom už v januári začiatkom budúceho roka. Cena je rôzna - najlacnejší set stojí 75 a ten najdrahší zase 360 dolárov

Domov
Zdieľať
Diskusia