Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2016, 10:40
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Reštaurácia, kde sa na Wi-Fi len tak ľahko nepripojíš. V ceste ti stojí náročný príklad ako z matematického pekla

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Jej majiteľ asi internet nemá veľmi v láske.

Mnohé kaviarne a reštaurácie sa v poslednom čase rozhodli zamedziť svojim návštevníkov v používaní Wi-Fi pripojenia zadarmo, pretože ich majitelia veria, že človek by sa mal prísť do podniku porozprávať s ostatnými a socializovať namiesto ťukania do mobilu. Thajská reštaurácia v americkom San Antoniu s názvom Yaya’s si preto povedala, že zákazníkom síce ponúkne možnosť pripojiť sa na internet, ale niečo pre to aj budú musieť spraviť. Dopredu upozorňujeme, že ak máš problém s matematickými výpočtami a logickým zmýšľaním, Yaya’s sa radšej oblúkom vyhýbaj, pretože na internet sa tam nedostaneš.

Na stene visí papier s nápisom „Heslo na Wi-Fi“ a pod ním sa nachádza azda najkomplikovanejší matematický príklad, aký sme kedy videli. Jeden chlapík s túžbou pripojiť sa v tejto reštaurácii na internet ho odfotil a zavesil na Reddit s malou dušičkou, že mu tam ľudia budú vedieť poradiť, lenže ani tam sa užívatelia nevedeli dopracovať k správnemu výsledku. Niektorí vyrátali čosi úplne zvláštne, iní zase pochybovali o tom, či sa tento príklad vôbec dá vypočítať a tretia skupina, do ktorej určite patríme aj my, radšej rezignovala a nechala matematiku matematikou. Ako by si sa však zachoval ty? Snažil by si sa prísť na správnu odpoveď, alebo by si len sklonil hlavu a pokračoval v jedení?  

Reštaurácia, kde sa na Wi-Fi len tak ľahko nepripojíš. V ceste ti stojí náročný príklad ako z matematického pekla
Zdroj: Joshua Glock
Domov
Zdieľať
Diskusia