Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2016, 10:54
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Cork je šikovný prenosný reproduktor, ktorý využíva použité fľaše z nápojov na zlepšenie kvality zvuku

TECH
Uložiť Uložené

Aj tak sa dá.

Poslednú dobu sa akoby roztrhlo vrece s audio príslušenstvom fungujúcim prostredníctvom bezdrôtovej Bluetooth konektivity. Spotrebiteľský trh zaplavilo hneď niekoľko slušne vybavených modelov, ktoré nesú známe značky, no Cork je iný. Nie tým, že za ním nestojí veľký výrobca, ale jeho netradičnou funkcionalitou. Tento šikovný reproduktor s kompaktnými rozmermi a pekným vizuálnym vzhľadom má prispôsobený tvar, aby ho používateľ mohol nasadiť na otvor použitej fľaše a tým zlepšil úroveň kvality reprodukovaného zvuku. Na tú vplýva ako tvar, tak aj jej veľkosť vrátane prítomného materiálu, takže každá jedna fyzicky rozdielna fľaša v podstate ponúkne i rozdielny výsledok. Video nižšie ukáže ako táto zaujímavá novinka funguje priamo v praxi.

"Cork využíva prázdnu fľašu ako príslušenstvo na zlepšenie hĺbky a čistoty piesní; kompenzuje to kompromisy, ktoré malé reproduktory robia smerom ku kvalite zvuku, aby mohli poskytnúť lepšiu portabilitu.

Reproduktor sa momentálne snaží na crowdfundingovom webe Kickstarter získať finančnú pomoc na realizáciu od potenciálnych podporovateľov projektu, pričom iba za pár dní od spustenia dokázal vyzbierať cez 20-tisíc dolárov, čo bol pôvodný cieľ tvorcov, na ktorý si vyhradili viac ako jeden mesiac. S rastúcim množstvom peňazí zrejme tiež porastie funkcionalita alebo uvidíme ešte jedno pokročilejšie prevedenie. Nie je to síce zaručené, no pomerne veľa projektov, ktoré tento šikovný spôsob získavania nevyhnutných financií využilo a nakoniec uspeli viac ako očakávali, na takú stratégiu pristúpilo. Ich pripravované produkty tak obohatili o niečo, čo v plánoch najskôr nefigurovalo, a tým potešili nejedného záujemcu. 

Cork je šikovný prenosný reproduktor, ktorý využíva použité fľaše z nápojov na zlepšenie kvality zvuku
Zdroj: Cork
Cork je šikovný prenosný reproduktor, ktorý využíva použité fľaše z nápojov na zlepšenie kvality zvuku
Zdroj: Cork

Cork disponuje jednoduchým a unikátne vyzerajúcim dizajnom, intuitívnym ovládaním a na konštrukcii nájdeme výrazné LED svetlo, ktoré nám hovorí o tom, či sa práve nabíja alebo používa. Jediné hardvérové tlačidlo umožňuje vypínanie / zapínanie a tiež realizáciu káblovej synchronizácie s osobným počítačom, pričom tá prebieha cez bežný microUSB port. Vybrať si momentálne môžeme zo štyroch farebných kombinácií - čiernej, červenej, bielej a striebornej. K reproduktoru budú k dispozícii aj dva vymeniteľné a ľahko umývateľné nástavce, aby sme nemali problém s pripevnením na viacero typov fliaš. A čo cena? Ak stihnete limitované možnosti, zariadenie vás vyjde na 38 alebo 42 amerických dolárov. Po príchode do obchodov cena stúpne na viac ako 50 dolárov, čiže zhruba tých 50 eur. Prvé kusy dorazia svojim novým majiteľom niekedy počas decembra ešte tento rok. Všetky podstatné technické špecifikácie nájdeš na obrázku nižšie.

Cork je šikovný prenosný reproduktor, ktorý využíva použité fľaše z nápojov na zlepšenie kvality zvuku
Zdroj: www.kickstarter.com
Domov
Zdieľať
Diskusia