Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. októbra 2016, 15:19
Čas čítania 0:00
Donnie

Mel Gibson si uchováva takmer hodinu nezverejnených záberov z filmu Statočné srdce

FILMY A SERIÁLY MEL GIBSON
Uložiť Uložené

Ako sa k tomu môžeme dostať?!

Herec, režisér, scenárista, producent. Reč je o všestrannom Melovi Gibsonovi, ktorého nikomu nemusíme hádam viac predstavovať. Predstaviteľ kultového Mad Maxa, seržanta Martina Rigsa z obľúbenej filmovej série Smrtonostná zbraň, Williama Wallaca z kinotrháku Statočné srdce, dobráka Breta Mavericka, plukovníka Hala Moora... je toho naozaj veľa a Mel sa za tie roky mihol v nespočetnom množstve filmov. Okrem toho, že ho poznáme ako postavu spred kamery, mnohí určite viete, že Mel nemá ďaľeko ani od režisérskej stoličky. Pod jeho taktovkou vzniklo už spomínané Statočné srdce, Muž bez tváre, kontroverzné Umučenie Krista, Apocalypto a najnovšie aj vojnová dráma Hacksaw Ridge. Vo väčšine spomínaných fimov sa podielal aj na tvorbe scenára, poprípade film aj sám produkoval. Neraz sa tak stalo, že Mel sa vo filme objavil ako hlavná postava, napísal scenár, film režíroval a produkoval.

Tento článok ale nebude o zhrnutí Melovej bohatej kariéry. Určite ste si všimli, že som už párkrát spomenul hádam jeden z jeho najznámejších filmov Statočné srdce (ktoré sám aj režíroval), na ktoré došla reč vo video rozhovore pre portál Complex.com. Všetkým, ktorí tento film videli, určite nemusím pripomínať pomerne dlhšiu dĺžku filmu (177 minút). Mel sa však pochválil informáciou, že množstvo záberov bolo pri finálnej editácií filmu vystrihnutých. V opačnom prípade by film dosahoval dĺžku až 3 hodín a 45 minút. Rozdiel medzi týmito dvomi verziami predstavuje takmer hodinu nezverejneného materiálu, ktorý ale Mel odmietol len tak zahodiť a dodnes si tieto zábery uchováva. Podľa všetkého by sa v prípade, ak by bolo akékoľvek štúdio ochotné za to zaplatiť, nebránil vydaniu špeciálnej edície filmu s extra scénami. To, ako sa Mel popasoval so skrátením filmu, sa môžete dozvedieť z videa nižšie.

Please enable Javascript to watch this video

Domov
Zdieľať
Diskusia