Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2016, 11:08
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Skicár od Microsoftu získava po 31 rokoch možnosť kreslenia 3D obrázkov

TECH MICROSOFT
Uložiť Uložené

Dajte vašim skečom tretí rozmer.

Bolo to v roku 1985, kedy sa s vôbec prvým Windowsom 1 s implementovaným grafickým rozhraním, ktoré dovtedy poznali jedine užívatelia Macu, objavil medzi nainštalovaný aplikáciami aj Paint. Neskôr bolo jasné, že takýto softvér rozhodne nie je určený na profesionálnu prácu, ale skôr oddych a zábavu, pričom sa zo Skicára stala obľúbená appka aj pre deti. Ako však samotný Microsoft uvádza, mesačne si kreslí až 100 miliónov užívateľov, čo nie je málo, a preto prichádza s kľúčovou aktualizáciou.

Paint 3D, ako ho Microsoft po novom pomenoval, demonštruje jednoduchosť kreslenia hoci aj v trojrozmernom priestore. Konkurencia v podobe aplikácií Gravity Sketch a Tilt Brush od Googlu prišla ešte len nedávno, pričom Paint 3D by mal byť zo všetkých troch najintuitívnejší. Pokiaľ zvládali počítačoví anti-talenti kresliť v pôvodnom skicári, nebudú mať problém ani s 3D verziou. Podľa vývojárov je kreslenie, maľovanie a skulptovanie v 3D podstatne autentickejšia realizácia vašich umeleckých myšlienok a softvér vás viac nenúti myslieť v 2D priestore, čo však podľa nášho názoru nebolo zbytočné. 

Odporúčané
KVÍZ: Tento silvestrovský technologický kvíz nebude vedieť dokončiť každý. Zvládneš ho? KVÍZ: Tento silvestrovský technologický kvíz nebude vedieť dokončiť každý. Zvládneš ho? 31. decembra 2022, 14:00

Vytvárať 3D-objekty môžete vlastnoručne, napríklad pomocou stylusu, prípadne si vložíte do prostredia hotový objekt z knižnice alebo si vašu súčasť scény jednoducho naskenujete kamerou a následne vyrežete. Zaujímavosťou je, že do skicáru môžete vložiť vaše stavby z Minecraftu a výsledný obraz si projektovať do miestnosti pomocou rozšírenej reality - okuliarou HoloLens. Aplikácia bude spolupracovať s rovnako prispôsobeným 3D PowerPointom. 

Skicár od Microsoftu získava po 31 rokoch možnosť kreslenia 3D obrázkov
Zdroj: Microsoft
Skicár od Microsoftu získava po 31 rokoch možnosť kreslenia 3D obrázkov
Zdroj: Microsoft
Domov
Zdieľať
Diskusia