Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2016, 10:32
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

V Česku vzniká seriál o ráde Templárov. Pozrite sa, ako bude vyzerať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na projekt bude dohliadať aj Jeremy Renner čoby Hawkeye z Avengers.

Už sme si akosi zvykli, že Česká republika je pre filmárov omnoho atraktívnejšia ako tá naša. To platí aj v prípade pripravovaného seriálu Knightfall stanice History. Tá na svoje obrazovky prinesie príbeh zo začiatku 14. storočia, ktorý bude zameraný na konečný pád rytierov templárskeho rádu. Skrz jeho desať epizód by sme sa mali lepšie oboznámiť s týmto tajuplným rádom disponujúcim obrovskou mocou, bohatstvom a množstvom informácií o špine, ktorú ukrýval Vatikán. To malo za následok, že rád ležal v žalúdku nielen francúzskemu kráľovi, ale aj samotnému pápežovi, čo vyústilo k hromadnému zatýkaniu týchto rytierov v piatok 13. roku 1307. Templári by mali byť predstavení ako bratia hľadajúci odpovede na otázky viery a vernosti, rozčarovania z neúspechov vo Svätej zemi a hľadania Svätého grálu.

V Česku vzniká seriál o ráde Templárov. Pozrite sa, ako bude vyzerať
Zdroj: History

Hlavným hrdinom by mal byť sir Landry (Tom Cullen), veterán križiackych vojen, ktorý sa stáva vodcom Templárov a hlavným pátračom po Svätom grále. Okrem neho sa v seriáli objavia aj herci, ako Bobby Schofield, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina či dokonca aj Jeremy Renner (Hawkeye z Avengers), ktorý je zároveň aj jedným z producentov tohto projektu. Showrunnerom je Dominic Minghella (Robin Hood, Doktor Martin), no kedy bude mať celý seriál premiéru, je zatiaľ vo hviezdach. Popri Dubrovníku sa, ako už viete z nadpisu, nakrúcalo aj v Česku, konkrétne v lokalitách v a okolo Prahy, Průhonicích, Doksanech a predovšetkým vo filmových ateliéroch na Barrandově, kde bola pre potreby seriálu vybudovaná obrovská kulisa stredovekého Paríža. Tú ale zhodou nešťastných okolností zachvátil požiar, čo spôsobilo škodu vo výške 100 miliónov českých korún. Nová kulisa je už ale vraj takmer dostavaná, do jej úplného dokončenia sa zatiaľ nakrúcali iné scény. Do Vianoc by malo byť nakrúcanie definitívne ukončené, no prvý trailer si môžete už teraz pozrieť na tomto odkaze. Aké sú vaše prvé dojmy?

V Česku vzniká seriál o ráde Templárov. Pozrite sa, ako bude vyzerať
Zdroj: History

Domov
Zdieľať
Diskusia