Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2016, 12:00
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Najlepší slovenskí a českí fotografi na Instagrame: Príroda a architektúra očami mladých talentov z našich končín

KULTÚRA INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Zabudni na sychravé dni prostredníctvom nádherných záberov od našich fotografov.

Ďalší diel seriálu o najlepších slovenských a českých fotografoch na Instagrame je tu s novou časťou a aj dnes sme si pre teba pripravili pár profilov, ktoré stoja za pozornosť. Si milovníkom úžasných záberov a krásnej prírody? Si fanúšikom fotografovania ako takého? Chceš si obohatiť svoj Instagram o nové profily, ktoré ti zaručene spríjemnia deň? Potom si tu správne a odporúčame čítať ďalej.


V dnešnej časti sa objavia až piati fotografi z našich končín s vášňou pre fotografiu. Vďaka populárnej sociálnej sieti Instagram ich snímky neostali skryté pred svetom, ale môžeme sa nimi pokochať aj my. Vo výbere sa medzi samými mužmi konečne objaví aj jedna fotografka a my sme veľmi radi, že ti ju môžeme aspoň trochu predstaviť. Ako už býva zvykom, aj dnes uvidíš nádherné zábery prírody či architektúry a ešte omnoho viac. Pred tým, než prejdeme k fotkám, by sme sa ešte chceli poďakovať za každý jeden mail, ktorý nám prišiel do schránky. A pripomíname, že ak si sa nenašiel v tejto časti, nezúfaj, možno sa objavíš v budúcej. Nebudeme už ďalej zdržovať, pohodlne sa usaď a vychutnaj si zábery.

Poznáš zaujímavého a talentovaného fotografa vo svojom okolí alebo si ním ty sám? Chceš sa objaviť v ďalšej časti tohto seriálu? Potom neváhaj a pošli nám tip na mail [email protected] a možno sa objavíš v ďalšom diele.


@lleeaag

Ako sme už spomenuli v úvode, v dnešnom diele sa medzi mužmi fotografmi po dlhej dobe objaví aj jedna fotografka. Volá sa Lea Jenčová a jej profil si určite zamiluješ. V hľadáčiku mladej slovenskej fotografky sa najčastejšie vyskytujú slovenské veľhory, no Lea sem-tam načrie aj do architektúry či portrétov ľudí. V jej profile taktiež nájdeme roztomilé zábery zvieratiek vrátane jej štvornohého domáceho miláčika. Jednoducho, odporúčame.

@lukas.matulik

Po snímkach malebnej slovenskej prírody sa dostávame k fotografiám z trochu iného súdka. Slovák Lukáš Matulík precestoval už toho celkom dosť. Hongkong, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur. Architektúra spomínaných miest očami talentovaného Lukáša ťa očarí. My už iba čakáme na ďalšie zábery.

@noroborsky

Opäť hory v celej svojej kráse. Noro Borský je slovenský fotograf, ktorý všetok svoj voľný čas trávi cestovaním a fotografovaním hlavne vo švajčiarskych, rakúskych a talianskych Alpách. Nás zaujali aj Norove snímky z vtáčej perspektívy. Ak sa ti tento profil páči tak ako nám, určite ho nezabudni podporiť kliknutím na follow.

@george_and_camera

Mladý Slovák Denis Goga sa vo voľnom čase venuje fotografovaniu. Zachytáva najmä kvety, ale aj portréty ľudí. Nedá sa nevšimnúť, že Denis venuje veľa času úprave a postprodukcii. Nám to však vôbec nevadí a veríme, že sa tu nájde mnoho fanúšikov podobných snímok. Ak ťa zaujal Denisov štýl so zmyslom pre detail, vieš kde máš klikať.

@danekpavel

To najlepšie na koniec? Veď posúdiš sám. Český fotograf Pavel Daňek má na svojom Instagrame neuveriteľných viac než 31000 followerov, čo je na naše končiny celkom vysoké číslo. Aj to svedčí o tom, že Pavlove fotografie majú vysokú kvalitu a očarili už mnoho ľudí. Pavel je aj veľký cestovateľ a v jeho profile nájdeme najviac fotografií pochádzajúcich z lokalít talianskych Dolomitov, Bavorska, susedného Rakúska či Slovinska. Nasledujúce zábery prírody ti rozhodne učarujú.


Anketa:
Ktorý fotograf ťa zaujal najviac?
1. lleeaag
2. lukas.matulik
3. noroborsky
4. george_and_camera
5. danekpavel
6. Všetci
1. lleeaag
13 %
73 Hlasov
2. lukas.matulik
24 %
133 Hlasov
3. noroborsky
10 %
58 Hlasov
4. george_and_camera
6 %
31 Hlasov
5. danekpavel
25 %
139 Hlasov
6. Všetci
22 %
123 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia