Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2016, 14:26
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Galaxy Note 7 sa opäť zmieta v problémoch. Vymenené kusy vybuchujú i naďalej

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Používanie Galaxy Note 7 aj po výmene kus za kus predsa len nemusí byť také bezpečné, ako sa zdá.

Samsung si s najnovším phabletom Note 7 u zákazníkov veru veľkú dôveru k tejto značke nevybuduje. V posledných týždňoch sa nepíše/nehovorí o ničom inom len o fyzicky poškodených zariadeniach, ktoré je spoločnosť nútená meniť kus za kus. Taktiež sa však začínajú šíriť poplašné správy aj o vlne nových, údajne opravených smartfónoch, ktoré by sa podľa oficiálnych vyjadrení nemali stávať potichu tikajúcou časovanou bombou.

Opak je však pravdou. V 4 doposiaľ medializovaných prípadoch vymenený Galaxy Note 7 postupne vyhorel, prípadne explodoval v zlomku sekundy. Požiar na palube lietadla alebo žeravý telefón v rukách dievčatka, ktoré ho okamžite odhodilo, nespôsobil žiadne zdravotné problémy. To sa ale nedá povedať o smartfóne Michaela Kleringa, ktorý sa prebudil uprostred noci na ostro-štipľavý zápach. Jeho sedmička sa rozhodla explodovať o 4 ráno a zaplaviť tak vzduch toxickými výparmi. 

Galaxy Note 7 sa opäť zmieta v problémoch. Vymenené kusy vybuchujú i naďalej
Zdroj: Reddit.com/Crushader

Po niekoľkonásobnom vyvrátení obsahu žalúdka (hmota prekvitala čiernou farbou) sa mu podarilo skontaktovať s oficiálnym zástupcom Samsungu a po opísaní podrobností prípadu a diagnostikovaní akútnej bronchitídy obdržal znepokujujúcu odpoveď formou SMS. Jej príjemca mal byť zrejme niekto úplne iný: "Toto mi práve prišlo. Môžem sa ho pokúsiť zbrzdiť, ak si myslíme, že to stojí za to, alebo ho len necháme sa vyhrážať a uvidíme, či to urobí." 

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Obsah správy, ktorý sa pravdepodobne nemal dostať do rúk, respektíve telefónu znepokojeného zákazníka, dôveryhodnosti Samsungu príliš nepridáva. Momentálne je prípad vo fáze riešenia a dúfame, že už čoskoro sa dočkáme oficiálneho vyjadrenia. Zatiaľ sa musíme uspokojiť s týmto: "Usilovne pracujeme s orgánmi a odborníkmi tretích strán a akonáhle dokončíme vyšetrovanie, podáme výsledky. Hoci existuje len minimálny počet problémových prípadov, chceme uistiť zákazníkov, že každé oznámenie berieme vážne. Ak zistíme problém v bezpečnosti výrobku, Samsung podnikne okamžité kroky schválené CPSC k vyriešeniu situácie." O ďalšom vývoji vás budeme snáď už čoskoro informovať. 

Galaxy Note 7 sa opäť zmieta v problémoch. Vymenené kusy vybuchujú i naďalej
Zdroj: theverge.com
Domov
Zdieľať
Diskusia