Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2016, 15:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

S novou aplikáciou YouTube GO od Googlu môžeme pozerať videá aj bez pripojenia k internetu

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Šikovné a tak užitočné.

Mobilní operátori síce ponúkajú dátové pripojenia s poriadne vysokými rýchlosťami, no ak si pozrieme jedno či dve videá na YouTube, veľmi rýchlo prídeme o značnú časť predplateného dátového balíčka, za ktorý v drvivej väčšine prípadov zaplatíme nemalý finančný obnos. Jedinou vhodnou alternatívou teda zostáva buď vyhľadanie otvorenej Wi-Fi siete alebo inštalácia užitočnej aplikácie YouTube GO. O čo ide?

Google predstavil nový softvér pre smartfóny poháňané operačným systémom Android, prostredníctvom ktorého si môžeme lokálne ukladať online videá z populárneho webu na neskoršie pozretie. Offline kapacity poskytujú možnosť výberu kvality, čiže aj toho, akú časť interného či externého úložiska (microSD karta) zaplníme. Pokiaľ máme k dispozícii viac priestoru, nič nám nebráni v uložení objemnejšieho obsahu. Aplikácia nám dokonca sama prezradí, koľko gigabajtov alebe megabajtov je momentálne voľných. Uložené videá navyše môžeme posielať kamošom cez Bluetooth.

YouTube GO si ale zatiaľ nestiahneme, pretože ju internetový gigant ešte nesprístupnil pre širokú verejnosť. Stať by sa tak malo až v priebehu nadchádzajúcich týždňov, možno až mesiacov.

S novou aplikáciou YouTube GO od Googlu môžeme pozerať videá aj bez pripojenia k internetu
Zdroj: youtube.googleblog.com
Domov
Zdieľať
Diskusia