Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2016, 9:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kameň pripomínajúci slaný čips, ktorý akoby sa šiel každú chvíľu odlomiť. Turisti si fotkami na ňom ozvláštňujú svoje Instagramy

ZAUJÍMAVOSTI AMERIKA USA
Uložiť Uložené

Raz sa odlomí a vtedy na ňom nebudeš chcieť byť.

Nachádza sa vo výške niekoľkých metrov a keby si veľmi chcel, možno by si jeho slávu aj ukončil. Nehovoríme o žiadnej známej osobnosti na pokraji osobného bankrotu, ale o zaujímavom mieste v americkej Kalifornii, kde sa nachádza tenučký kameň zvaný Potato Chip Rock. Jeho meno vyplýva z toho, že sa celkom podobá na obyčajný slaný čips, avšak pevnosť týchto dvoch predmetov je dosť rozlišná.

Našiel by si ho za mestom San Diego a turisti z celého sveta sú schopní priniesť si na túru napríklad aj stôl a stoličky, či kopu ďalších rekvizít iba preto, aby sa im vydaril originálny záber na mieste, ktoré sa teoreticky môže kedykoľvek rozhodnúť, že už nezvláda záťaž ľudí a odlomiť sa. Ako uvádzajú mnohí internetoví sprievodcovia turistickými chodníkmi vedúcimi ku nášmu kamennému čipsu, človeku dá táto prechádzka celkom zabrať a ak sa chce hore vyšplhať iba kvôli fotografii, potom sa na to môže vykašľať rovno na začiatku a radšej sa prejsť niekde po meste.

Veľkosť Potato Chip Rock by sme zároveň nemohli zaradiť medzi tie najväčšie svetové kamenné atrakcie tohto typu, pretože ho vidno len z niekoľkých desiatok metrov a keď sa príliš vzdiališ, čips sa akoby stratí za mnohými ďalšími kameňmi. Atmosféru magickej nedotknutej prírody potom narúšajú antény nachádzajúce sa ešte o čosi vyššie nad miestom, kde stojí kamenný čips, a tak nečakaj prechádzku panenskou nedotknutou prírodou, ale skôr populárnym miestom pre turistov túžiacich po ozvláštnení svojho instagramového profilu. Napriek tejto komercializácii však jeho návšteva stojí za námahu a keby si sa tam raz mal možnosť ísť pozrieť, určite neváhaj.

Domov
Zdieľať
Diskusia