Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2016, 14:26
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Chceš krajšie fotografie? Skús novú iPhone aplikáciu Microsoft Pix s umelou inteligenciou

TECH IPHONE MICROSOFT
Uložiť Uložené

Ak rád používaš fotoaparát, tak tento kúsok ti určite nesmie chýbať.

To, že dnešné smartfóny dokážu bez akýchkoľvek zbytočných debát nahradiť priemerné kompakty, nie je zrejme ani ničím novým. Pokrok vo vývoji foto senzorov pre mobilné zariadenia zaznamenal behom posledných rokov značný skok vpred, vďaka čomu dokážeme s takmer hociktorým zo súčasných high-end modelov, kde patrí aj iPhone 6s Plus od Apple, vyhotoviť také zábery, že nám mnohí často ani neveria. A ak niekomu nerobia problém ani manuálne nastavenia, ktoré do základnej aplikácie fotoaparátu integruje čoraz viac výrobcov, tak sú výsledky po stlačení spúšte ešte o niečo lepšie. Technicky zdatný však nie je každý, a preto prináša softvérový gigant jednoduché riešenie - novú iOS aplikáciu pod názvom Pix.

Microsoft Pix vyzerá po prvom pohľade ako bežný softvér umožňujúci cvaknutie nejakej tej fotky vrátane jej dodatočnej úpravy. To najdôležitejšie ale našimi očami neuvidíme, teda až dokiaľ niečo neodfotografujeme. Od používateľa iPhonu nie sú totiž vyžadované žiadne komplikované nastavenia a ani nič podobné, pretože všetko zabezpečuje prítomná umelá inteligencia, ktorá sa postará ako o prispôsobenie fotoaparátu aktuálnemu prostrediu, tak aj o výber tej najlepšej fotky. Gigant ju preto prirovnáva k užitočnej asistencii profesionálneho fotografia, no s tým rozdielom, že AI spraví bez rečí všetko za nás. V skratke nastaví expozíciu či kontrast, dodatočne vylepší polohu alebo také svetlo, a aj sama vyberie TOP záber, takže nepotrebujeme inštalovať niekoľko ďalších aplikácií, ktoré ponúkajú špecializovanú funkcionalitu.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Určite sa už niekomu aspoň raz stalo, že aj keď bol dostatočne pripravený, nedokázal ten správny moment zvečniť tak, ako pôvodne plánoval. Aplikácia Pix začne ihneď po kliknutí na ikonku fotiť všetko, čo je momentálne v zábere, hoci sme spúšť ešte vôbec nepoužili. Ide tu o to, aby nám kvôli pomalým reflexom neunikla žiadna vzácna momentka. Práve tých pár sekúnd pred stlačením občas rozhoduje. A za zmienku určite stojí aj to, že Microsoft Pix dokáže okrem iného vyhotoviť i živé fotografie. Samozrejme, nejde o nič prevratné, keďže si túto zaujímavú funkcionalitu užívajú všetci majitelia iPhone 6s a 6s Plus, no pri starších generáciách bez aplikácie od tretej strany dostupná nie je. Pokiaľ ťa teda kvalitná softvérová novinka zaujala, v App Store ju nájdeš úplne zdarma.

Chceš krajšie fotografie? Skús novú iPhone aplikáciu Microsoft Pix s umelou inteligenciou
Zdroj: Microsoft
Chceš krajšie fotografie? Skús novú iPhone aplikáciu Microsoft Pix s umelou inteligenciou
Zdroj: Microsoft
Domov
Zdieľať
Diskusia