Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2016, 14:37
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pokutu za rýchlosť vo výške 212 dolárov zaplatil v tisíckach mincí. Brett takto protestoval proti policajnému vydieraniu

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Rovných 212 dolárov sa vošlo do dvoch vedier.

Pokuta od policajtov za prekročenie rýchlosti nikoho z nás na cestách nepoteší, ale keď už ju dostaneš a nechce sa ti chodiť po dopravných inšpektorátoch, radšej ju zaplatíš a pokračuješ v ceste. Na druhej strane, ak sa cítiš poškodený, môžeš podať žiadosť o preskúmanie, alebo to vyriešiť tak, ako Brett Sanders z amerického Texasu. Policajti ho načapali pri jazde o 14 kilometrov za hodinu vyššej, ako to povoľoval limit, a tak ho pokutovali 212 dolármi. Brettovi to prišlo nefér, tak svoj prípad posunul na súd, ale porota rozhodla, že pokutu by mal zaplatiť. Na protest však zozbieral tisíce mincí a pokutu prišiel zaplatiť s dvomi vedrami, ktoré potom vysypal priamo pred pracovníčku. Reakcie ľudí na jeho krok sa rôznia, jedna skupina ho obhajuje a druhá zase kritizuje za to, že mince drzo vysypal pred ženu, ktorá s jeho prípadom nemala nič spoločné. Každopádne, pokuta sa dá vyriešiť aj inak a pokojnejšie, ale ak si trúfaš, potom sa môžeš Brettom inšpirovať.   

Domov
Zdieľať
Diskusia