Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2016, 0:30
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Sólovka Black Panthera naberá herecké posily, sľubuje unikátny príbeh a prezrádza niekoľko zaujímavých detailov

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

T’Challa si svojou účasťou v Civil War získal množstvo fanúšikov a hoci premiéra jeho filmu dorazí až o necelé dva roky, zopár informácií máme už dnes.

Nedávno premiérujúci komiksový blockbuster s názvom Captain America: Civil War, ktorý si v súčasnosti spokojne vykračuje za ziskom jednej miliardy z celosvetových tržieb, má drvivá väčšina z vás už určite za sebou. A niektorí možno aj viac než jedenkrát. Názory jednotlivých divákov síce nikdy nebudú úplne rovnaké, čo bezpochyby platí aj v prípade vyššie spomínanej snímky, snáď nám však dáte za pravdu, že predstavenie Spideyho a Black Panthera dopadlo skutočne na jednotku. Tieto dve postavy patrili rozhodne k tým najlepším aspektom tretieho Capa a ich nadchádzajúce sólovky sa takmer okamžite stali nesmierne očakávanými udalosťami. V dnešnom článku ale dostane priestor iba jeden z hrdinov, a to konkrétne ten druhý menovaný.

Rovno sa teda vrhnime na novinky ohľadom obsadenia. Ako je už nejakú tú dobu známe, spoluscenáristom a režisérom Black Panthera je Ryan Coogler, ktorého doterajšie projekty Fruitvale Station a Creed mali jedného dôležitého spoločného menovateľa. Ak ste uvedené filmy mali možnosť vidieť, tak už určite viete, že hlavnú úlohu si strihol v oboch prípadoch sympatický mladík Michael B. Jordan (Fantastic Four, Chronicle). Málokoho teda prekvapí skutočnosť, že ho v spolupráci s Cooglerom uvidíme aj do tretice. Hercova postava zatiaľ nie je bližšie špecifikovaná, no šepká sa o tom, že by mohol byť záporákom. K ansáblu má výrazne nakročené aj oscarová Lupita Nyong’o (The Jungle Book, Twelve Years a Slave), ktorá ohľadom účasti v marvelovke momentálne rokuje, pričom jej prípadná rola je, rovnako ako pri Jordanovi, zahalená rúškom tajomstva. S jej menom sa však často spomína Monica Lynne, teda Pantherova láska, bývalá speváčka a neskôr aj diplomatická spojka medzi Wakandou a zbytkom sveta.

Sólovka Black Panthera naberá herecké posily, sľubuje unikátny príbeh a prezrádza niekoľko zaujímavých detailov
Zdroj: Getty

Čo sa ďalších hereckých tvárí týka, tak okrem Chadwicka Bosemana (Civil War, Draft Day, 42), stvárňujúceho hlavného protagonistu, čiže bojovníka a zároveň nového kráľa Wakandy menom T’Challa, by sme sa mohli s veľkou pravdepodobnosťou dočkať aj dvoch už predstavených pánov. Prvým z nich je Andy Serkis (reboot Planet of the Apes, trilógia LoTR) ako klasický komiksový záporák Ulysses Klaw, ktorého sme mohli vidieť v Avengers: Age of Ultron, no a tým druhým v poradí je zasa Martin Freeman (trilógia The Hobbit, seriály Fargo a Sherlock) čoby agent CIA Everett Ross, po prvýkrát predstavený v Captain America: Civil War. Ak vás táto informácia zaskočila, tak vedzte, že Ross a T’Challa na stránkach komiksov veľmi úzko spolupracovali. Okrem toho sa na internete objavila špekulácia o účasti Winter Soldiera, ale o tom si niečo povieme v inom článku.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Prezident Marvel Studios Kevin Feige navyše v jednom z nedávnych rozhovorov potešil všetkých fanúšikov predlohy, keď potvrdil, že 90% celkového obsadenia budú tvoriť africkí a afroamerickí herci. No na strane druhej je veľmi smutné, že podobná pocta pôvodnej látke či historickému materiálu stále nie je v Hollywoode štandardom. Takže, klobúk dole Feige a spol., tomuto prístupu fandíme. Aj keď sa o Black Pantherovom príbehu nevie zhola nič, podľa prevahy postáv s tmavou farbou pleti môžeme pokojne predpokladať, že sa bude väčšina deja odohrávať v africkej Wakande, technologicky najvyspelejšej civilizácii na Zemi, v ktorej sa zároveň nachádzajú aj zásoby kovu s názvom vibranium.

Sólovka Black Panthera naberá herecké posily, sľubuje unikátny príbeh a prezrádza niekoľko zaujímavých detailov
Zdroj: Disney/Marvel

Vráťme sa však ešte na malý moment k ústrednému hrdinovi. Spomínate si ešte na náš článok ohľadom Jareda Leta, ktorý sa do svojej úlohy Jokera vžil až príliš? Joe Russo, jeden z dvojice režisérov snímok The Winter Soldier či Civil War, v jednej diskusii totiž prezradil, že Chadwick na sebe pracoval v podobnom duchu. Aj keď sa so svoju postavou snažil splynúť čo najviac, čo je pre budúcnosť Black Panthera v MCU len a len dobre, k Jaredovmu extrému sa ani len nepriblížil:

Počas celého priebehu produkcie hovoril filmovým prízvukom a nezáležalo na tom, či práve natáča alebo nie. Je to ten druh herca, jeho proces je veľmi špecifický. Ide o veľmi intenzívny výkon.

Ako je už ale zmienené na začiatku článku, režisér Ryan Coogler má na svojom konte iba dva celovečerné filmy. Hoci sa dá v súvislosti s oboma pokojne hovoriť o prevažne pozitívnych diváckych reakciách, filmovú verejnosť aj tak najviac zaujímalo, či dokáže nasadnúť do rozbehnutého MCU vlaku a pripraviť tak kvalitnú záležitosť, ktorá by v rozšírenom svete nezapadla prachom. Coogler však odpovedal slovami, že Black Panther bude jeho najosobnejšou snímkou, akú doteraz natočil:

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Ide o špecifickú výzvu. To, kvôli čomu je Marvel taký úspešný a o čo sa teraz štúdiá snažia, je vytváranie obsahu, ktorý existuje v určitom univerze, kde na seba jednotlivé postavy nadväzujú. A mám pocit, že obrovskou kreatívnou výzvou pre mňa bude práve urobiť Black Panthera najosobnejšie, ako sa len dá. Touto postavou a jej príbehom som momentálne posadnutý, pričom si myslím, že snímka aj napriek veľmi unikátnemu deju stále v pohode zapadne do celkového priebehu.

Sólovka Black Panthera naberá herecké posily, sľubuje unikátny príbeh a prezrádza niekoľko zaujímavých detailov
Zdroj: Disney/Marvel

Po Ryanových vyjadreniach je teda jasné, že urobí všetko preto, aby vykročil do sveta MCU tou správnou, úspešnejšou nohou. A my mu budeme držať palce, pretože okrem nemalého talentu má k dispozícii aj nesmierne atraktívnu látku, ktorú by bolo obrovskou škodou zmrviť. Viac informácií o Black Pantherovi už v tejto chvíli, žiaľ, nemáme, sledujte nás však aj naďalej, pretože o ďalšie novinky sa s vami určite podelíme. Na záver už iba dodáme, že na scenári sa spolu s režisérom samotným podieľal aj Joe Robert Cole (seriál American Crime Story: The People v. O.J. Simpson). Premiéra tejto sólovky je v slovenských i českých kinách naplánovaná na 15. februára 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia