Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2016, 12:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na festival Uprising sa po dlhých piatich rokoch v plnej sile vrátia obľúbení Looptroop Rockers

REFRESHER
Uložiť Uložené

Predstavujeme vám prvého hip-hop headlinera deviateho ročníka festivalu Uprising.

Looptroop Rockers sa ako jedna z mála európskych hip-hopových formácií presadila aj v Amerike a ich duchaplné a chytľavé piesne si spieva niekoľko generácií ich priaznivcov už takmer štvrť storočia. Kultová legenda, na ktorej vyrastal nejeden fanúšik hip-hopu a reggae, prinesie na Uprising show, kde sa 26. a 27. augusta stretnú ich najväčšie staré hity s novými a spoločne sa môžeme tešiť na skladby ako Professional Dreamers, Magic, The Building, On Repeat, Fort Europa, či Long Arm Of The Law".


Na deviatom ročníku Uprisingu predstavia šikovní Švédi Promoe, Supreme, CosM.I.C a Embee svoj v poradí siedmy album, ktorý dozdobuje mnoho ďalších EP a sólo projektov jednotlivých členov. S poslednou štúdiovkou Naked Swedes oslávia svoje 25-ročné pôsobenie v hudobnom priemysle. Okrem svojej charizmy a obrovskej energie prídu ukázať, prečo sa už toľké roky držia medzi najobľúbenejšími interpretmi vo svojom žánri, pričom stále ponúkajú novú a originálnu tvorbu. Na štvoricu má veľký dopad jamajská kultúra, ktorú do partie vnáša najmä najvýraznejší člen Promoe. S dlhými dredami na hlave aj na brade má k reggae blízko aj vo svojej sólovej tvorbe. Spevu, rapu a pôsobeniu v kapele sa venuje už od svojich 15-tich rokov. Po prvých nezávyslých releasoch začali hip-hopoví pionieri Európy vydávať nahrávky a kazety pod vlastným labelom David vs. Goliath imprit. Ich albumy ako Threesicksteez, The Struggle Continues, Fort Europa, Modern Day City Symphony či Good Things sa stali kultovými a zaslúžene katapultovali Looptroop Rockers na pozíciu kráľov európskej undergroundovej hudby. 

Na festival Uprising sa po dlhých piatich rokoch v plnej sile vrátia obľúbení  Looptroop Rockers

Všetky dôležité informácie a aktuality nájdete na oficiálnej webovej stránke, kde si zároveň môžete zakúpiť či už klasické, alebo aj VIP lístky na festival Uprising. 

Domov
Zdieľať
Diskusia