Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2016, 14:56
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Oplatilo sa bojovať za mŕtve telo Jona Snowa, alebo vyšlo v novej epizóde Game of Thrones všetko nazmar?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Druhá časť šiestej série Game of Thrones bola viac než šokujúca!

Game of Thrones je už v štádiu, kedy sa jednotlivé dejové linky odohrávajú ďaleko od seba. Započalo to v 5. sérii, kde precestoval kus Westerosu snáď každý jeden významný dobrodruh. Od detí po starých, všetky dejové linky sa nám rozplietli po celom svete a my tak, bohužiaľ, môžeme sledovať osudy našich obľúbených postáv len na krátku dobu, aby sa mohol posunúť príbeh aj v iných rovinách. V prvej epizóde šiestej série sme sa tak len zoznamovali s tým, na čom jednotlivé postavy sú, zatiaľ čo v tej druhej už všetci začali robiť svoje ďalšie kroky k nezvratnému osudu. All Men Must Die. Nasledujúci odsek obsahuje veľké spoilery, takže ak ste sa ešte k prvým dvom epizódam nedostali, ďalej nečítajte. 

Dalo by sa povedať, že seriál speje ku koncu. Každý je tam, kde by mal byť a odkiaľ by mal začať robiť veľké veci. Nakoniec, samotní showrunneri prezradili, že 8. sériou by to už fakt mohlo skončiť. Hovorí sa aj o spin-offe, pre ktorý má nápad aj samotný George R. R. Martin, o tom však niekedy inokedy. Dnes si hlavne v krátkosti zopakujeme, čo sa to vlastne stalo, pretože v každej epizóde GoT sa udeje niečo dôležité, aj keď to tak zo začiatku nevnímame. V prvom rade tu máme hneď tri dôležité úmrtia. Ramsay je pánom Winterfellu, jeho otec leží pravdepodobne v žalúdkoch jeho milovaných psov, rovnako ako jeho nevlastný brat a mama. Ramsay nechcel riskovať, že nebude nasledovníkom on, a tak sa postaral o to, aby mu už nič nebránilo v tom urobiť na severe poriadny bordel. K tomu všetkému sa zdá, že ho chce navštíviť samotný Theon a možno sa ho pokúsi aj zabiť. Načasovanie udalostí bolo v dnešnej epizóde úžasné. Veď pri akej inej príležitosti by sme zabudli, že nechali zožrať zaživa ženu a jej novonarodené dieťa hladnými psami?

Oplatilo sa bojovať za mŕtve telo Jona Snowa, alebo vyšlo v novej epizóde Game of Thrones všetko nazmar?


Len pri niečom takom veľkom, ako oživení Jona Snowa, alebo ak chcete, Jona Starka, keďže sme sa zase raz priblížili k tomu, kto sú jeho rodičia. Jon je podľa všetkého synom Lyanny Stark a Rhaegara Targaryena. Knihy som nečítal, takže sa do toho hlbšie nejdem ponárať, no aj vám už asi doplo, čo by pre Jona znamenalo, ak by mal v sebe krv Starkovcov a Targaryenovcov. Veľa sa hovorí aj o spôsobe jeho oživenia. Logicky by sme všetky zásluhy mali prikladať Melissandre, no niečo mi hovorí, že to nebola len jej zásluha a stále je v hre možnosť, že je Jon Wargom. Tvar krvavej škrvny na zemi, prítomnosť Ghosta a celá tá záverečná scéna z 5. série potichu naznačovala, že sa tesne pred svojou smrťou prevtelil do Ghosta. To by aj vysvetľovalo, prečo je v každej scéne Ghost pri vedomí, avšak akonáhle začne Melissandre rituál, Ghost spí. Všetko nám bude čoskoro odhalené, no ak nás aj tak len Benioff a Weiss zase raz ťahajú za nos a za celým oživením Jona stojí len Melisandre, nič sa tým nezmení. Treba si však uvedomiť, aké významné bude zistenie o prebudení Jona aj pre ňu samotnú, keďže už začala strácať vieru nielen v svoje schopnosti. Diskutovať by sme tu mohli aj do zajtra, no budeme radi, keď sa s nami so svojimi myšlienkami a postrehmi podelíte v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia