Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2016, 20:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Páči sa ti iPhone 6s, no je príliš drahý? Týchto 5 smartfónov má podobný dizajn a oveľa nižšiu cenovku

TECH ČÍNA IPHONE
Uložiť Uložené

Niekoľko alternatívnych možností, ktoré rozhodne nevyprázdnia tvoju peňaženku.

iOS smartfón s logom nahryznutého jabĺčka patrí medzi najpopulárnejšie mobilné telefóny, aké kedy existovali. Nie je sa čomu ani čudovať, kombinácia pokročilých technických špecifikácií, prémiových materiálov, kvalitného konštrukčného prevedenia a predovšetkým nádherného vizuálneho spracovania láka každého náročného zákazníka, ktorý si potrpí na poriadnom produkte. Za úspech iPhone ale v neposlednom rade môže aj šikovný marketing spoločnosti Apple. Stačí počas prezentácie každej novej generácie použiť pár medom obalených slovíčok a po príchode do obchodov sa začne predávať ako teplé rožky v potravinách. Jediným problémom býva pre mnohých z nás cenová politika, pretože zaplatiť okolo 600 eur za smartfón, ktorého hardvérová výbava stratí za pár mesiacov aktuálnosť, nepredstavuje zrovna zanedbateľnú investíciu. Našťastie existuje niekoľko dostupnejších alternatív, pričom za niektoré nedáme ani polovicu z cenovky iPhone 6s. O aké modely teda ide?

 

Oppo F1 Plus

Čínska značka Oppo rozhodne nepatrí medzi nováčikov. V portfóliu má totiž slušnú zbierku zariadení, a to vrátane nedávno predstaveného modelu F1, pričom ponúka aj jeho väčšie prevedenie s označením Plus. Pripomína vám to niečo? Ak nie, tak Oppo F1 Plus má nielen podobný názov, ale aj vyzerá ako klon iPhone 6s Plus. A to isté platí o veľkosti uhlopriečky, pretože je v ponuke rovnako veľký 5.5-palcový displej. Android smartfón okrem iného ponúka aj 4 GB operačnú pamäť RAM, čoraz obľúbenejšiu AMOLED technológiu, 8-jadrový čipset MediaTek P10, 13 MPx hlavný fotoaparát s PDAF zaostrovaním či clonou f/2.2. Najzaujímavejšou časťou hardvérovej výbavy je ale predovšetkým 16 MPx selfie fotoaparát, ktorý dokonca disponuje menším clonovým číslom (f/2.0), takže vyhotoví ešte krajšie zábery v prostredí so zlými svetelnými podmienkami.

Páči sa ti iPhone 6s, no je príliš drahý? Týchto 5 smartfónov má podobný dizajn a oveľa nižšiu cenovku
Zdroj: www.bgr.in

 

Cena: okolo 360 eur

 

HTC One A9

Taiwanský High Tech Computer patrí taktiež medzi renomovaných výrobcov, hoci sa mu poslednú dobu príliš nedarilo. Záujem o jeho smartfóny behom posledných rokov výrazne klesol, a preto musel pristúpiť na razantné zmeny, ktoré sa dotkli aj zaužívaného vizuálneho prevedenia. A jedným z prvých kúskov s vynoveným dizajnom je One A9. Tento minuloročný model prišiel s oblými krivkami, celokovovým telom z jedného kusu, rovnako umiestneným senzorom na odtlačky prstov a aj plastovými pásikmi na zadnej strane konštrukcie, ktoré slúžia na zlepšenie signálu. Podobu však nemožno poprieť ani z jednej strany, pretože sa na prednej nachádza rovnako vytvarované ochranné 2.5D sklo. Čo sa ale týka ceny, tak HTC One A9 rozhodne nepatrí medzi najlacnejšie smartfóny. Podľa technických špecifikácií ide o strednú triedu, ktorá má v ponuke kompaktný AMOLED displej s uhlopriečkou 5-palcov, 13 MPx fotoaparát so skvelou kvalitou záberov, americký čipset Snapdragon 617 alebo slot pre microSD kartu na rozšírenie úložného priestoru.

Páči sa ti iPhone 6s, no je príliš drahý? Týchto 5 smartfónov má podobný dizajn a oveľa nižšiu cenovku

 

Cena: okolo 400 eur

 

Dakele 3

Aj keď už trošku starší, stále dôveryhodne vyzerajúci. Dakele 3 by mohol zmiasť aj skúsenejšieho používateľa, nakoľko jeho zovňajšok a všetky dôležité konštrukčné črty až príliš pripomínajú iPhone 6 alebo iPhone 6s od Apple, čo aj zrejme bolo cieľom v našich končinách neznámeho výrobcu z ďalekej Číny. Okrúhle Home tlačidlo, tvar výrezu pre slúchadlo či prevedenie zadnej strany tela sú iba časťou všetkých detailov, ktoré majú tieto dva takmer identicky vyzerajúce smartfóny z hliníku spoločné. Vnútro je však dosť odlišné, pretože aj v tomto prípade ide o typický mid-range model s operačným systémom Android, ktorý má 5-palcový displej vo Full HD rozlíšení, čipset MediaTek, 3 GB RAM či 13 MPx foto senzor od japonskej spoločnosti Sony.

Páči sa ti iPhone 6s, no je príliš drahý? Týchto 5 smartfónov má podobný dizajn a oveľa nižšiu cenovku
Zdroj: media2.giga.de

 

Cena: okolo 300 eur

 

Goophone i6S

Ak ste o výrobcovi s názvom Goophone ešte nepočuli, tak ani neviete, o čo vlastne prichádzate. Smartfón i6S nie je jedinou kópiou z jeho portfólia. V minulosti sa mu podarilo okopírovať aj niekoľko hi-end kúskov z prémiovej modelovej rady Galaxy od juhokórejského giganta Samsung. A na rováši má hádam všetky predchádzajúce generácie iPhone vrátane verzie 6s, pretože i6S po prvom, druhom a ani treťom pohľade takmer vôbec nerozpoznáte. Možno tak po bližšom preskúmaní prevedenia konštrukcie alebo rozsvietení displeja. Okopírovaná je totiž aj samotná nadstavba operačného systému, ktorá samozrejme až príliš pripomína používateľské prostredie iOS. Na výber máme navyše z rovnakých farebných kombinácií, takže je k dispozícii ružová, zlatá, strieborná alebo šedá. Od výbavy ale veľa nečakajte. Záujemcovia si budú musieť vystačiť ako s HD rozlíšením, tak aj 1 GB RAMkou, 8 GB úložným priestorom alebo 8 MPx hlavným fotoaparátom podpriemernej kvality.

Páči sa ti iPhone 6s, no je príliš drahý? Týchto 5 smartfónov má podobný dizajn a oveľa nižšiu cenovku
Zdroj: www.dhresource.com

 

Cena: okolo 100 eur

 

Meizu PRO 6

Ešte čerstvá Android novinka, ktorá zamiešala karty na spotrebiteľskom trhu s hi-end smartfónmi. Mnohým však pripomína najnovší iPhone, a to nielen svojím dizajnom. Podoba sa tak isto nájde pri displeji, kde je integrovaný takzvaný 3D dotyk, známy z iPhone 6s. Spoločnosť Meizu ho ale nazýva 3D Press a nie 3D Touch ako Apple, pričom samozrejme ide iba o hru slov. Podstata funkcionality zostáva bez akejkoľvek podstatnej zmeny. Podarený smartfón PRO 6 vo svojich útrobách ďalej skrýva až 21 MPx fotoaparát s rýchlym laserovým zaostrovaním či bleskom pozostávajúcim z až 10 LED svetiel, 10-jadrový čipset Helio X25 od MediaTeku, 4 GB RAM, 5.2-palcový Super AMOLED displej a slot pre microSD kartu.

Páči sa ti iPhone 6s, no je príliš drahý? Týchto 5 smartfónov má podobný dizajn a oveľa nižšiu cenovku
Zdroj: assets.phonedog.com


Cena: okolo 350 eur

Anketa:
Ktorá alternatíva sa ti páči najviac?
Oppo F1 Plus
HTC One A9
Dakele 3
Goophone i6S
Meizu PRO 6
Oppo F1 Plus
14 %
505 Hlasov
HTC One A9
19 %
702 Hlasov
Dakele 3
3 %
96 Hlasov
Goophone i6S
32 %
1169 Hlasov
Meizu PRO 6
32 %
1189 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia