Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2016, 21:52
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Vypočuli sme si najnovší počin kapely Moja Reč naživo. Offline znie výborne!

HUDBA MOJA REČ
Uložiť Uložené

Dobrí chlapci púšťali dnes v Klube Dole exkluzívne ich očakávaný album Offline. My sme pri tom, samozrejme, boli, a tak ti trochu ozrejmíme, čo čakať.

Fanúšikovia obľúbenej slovenskej hip-hopovej skupiny Moja Reč sa po dlhšej dobe konečne dočkali, keďže Dobrí chlapci 4.4. 2016 vydávajú ich ďalší album s názvom Offline. Hosťujú na ňom viaceré známe mená z českej a slovenskej hudobnej scény, napríklad Majk Spirit, Momo, Sergei Barracuda, Separ, Pil C či Vec. Produkcie tradične ošéfoval dvorný Jožiš Engerer, pričom Delik a Supa spolu s hosťami nahrali 16 skladieb. Už zopár dní sú k dispozícii ukážky jednotlivých songov, ktoré ešte väčšmi zdvihli očakávania a ľudia sa tak istotne pýtajú, či ich doska naplnila. Na túto otázku ti za nás vieme priniesť odpoveď, keďže sme sa dnes zúčastnili exkluzívnej listening party v Klube Dole. Okrem toho ti však, samozrejme, ponúkneme aj menší náhľad do tohto projektu. 

Vypočuli sme si najnovší počin kapely Moja Reč naživo. Offline znie výborne!

Odštartoval by som to Jožišovými produkciami. Mnoho poslucháčov si určite kládlo otázku, či dokázal jeden človek skomponovať hudby tak, aby nezneli jednotvárne a tým pádom až nudne. V Jožišovom prípade sa toho netreba báť, to ťa môžeme ubezpečiť. Dostávame jednak tradičné gitarovky, ktoré chalanom sedia ako uliate, no takisto viacero beatov, ktoré ti buď, ľudovo povedané, odpália dekel, alebo ťa prinútia sa trochu uvoľniť a možno si aj potancovať. Asi najsilnejšie vynikajú v tomto ohľade songy Bazooka rockNič s výraznými bicími, respektíve až rockovým soundom

Čo sa týka Delika a Supu a ich rapových výkonov, tak na viacerých piesňach dostali Dobrí chlapci zo seba všetko, čo v spojení s ich citom pre hudbu dopadlo výborne. Už otváračka Mlčanie jahniat má bravúrny refrén, pričom vydarenosť refrénov prechádza skrz celý album. Delik aj Supa si idú ich príjemne znejúce flowy, predvádzajú podarené riadky s radom punchlineov a metafor. Skalných istotne zaujme napríklad song Sanscript, kde chalani dávajú jasne najavo, ako im sedí gitara v podaní Jožiša. Ústrednou tému Offline je práve vypnutie sa zo sveta, no bary na tomto projekte sa často točia aj okolo životných problémov či úspechov, alkoholu, lásky a, isteže, aj dievčat. Emócie sa naozaj striedajú.

Poslednou záležitosťou, ku ktorej by som si zobral zopár riadkov, sú hosťujúci interpreti. Majk Spirit sa postaral o refrén na tracku Všetko OK a zapadol, ani Momo sa nestratil, no prekvapil ADiss a extrémne naložili Sergei Barracuda a flowujúci Separ.  Pil C sa objavuje na preňho netradičnom beate na piesni Nič, ale zorientoval sa výborne a prispel k tvorbe počinu, ktorý bude výborne fungovať v kluboch. Na záver, Kale jakha, kale bala je funky záležitosť s VecomSendrejovcami, ktorá ťa ihneď rozveselí. 

Vypočuli sme si najnovší počin kapely Moja Reč naživo. Offline znie výborne!
Domov
Zdieľať
Diskusia