Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2016, 12:28
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Veľká softvérová aktualizácia PS4 nám čoskoro umožní vzdialené hranie aj na PC alebo Macu

TECH
Uložiť Uložené

Po smartfónoch Xperia, PlayStation TV a PlayStation Vita budeme môcť herné tituly pre PS4 streamovať a aj hrať priamo na obrazovkách osobných počítačov so systémom Windows alebo OS X.

Populárny japonský výrobca spotrebnej elektroniky oznámil, že od začiatku marca spúšťa uzavretý beta test nadchádzajúceho aktualizačného balíčka pod číselným označením 3.50, ktorý do herných konzol PlayStation 4 už onedlho prinesie niekoľko zaujímavých noviniek. A ako tvrdí prostredníctvom vlastného blogu, tešiť sa môžeme nielen na notifikácie týkajúce sa pripojenia našich priateľov, ale aj na takzvané vzdialené hranie. Čo to znamená? Pokiaľ si do vášho PC alebo niektorého Macu od Apple nainštalujete potrebný softvér, ktorý okrem iného umožní plnohodnotné využitie všetkých dôležitých funkcií ovládačov DualShock 4 od Sony, splníte podmienky a zrealizujete nevyhnutné kroky na vytvorenie bezdrôtového streamovacieho prepojenia, hry pre PS4 si užijete aj v inej miestnosti vášho domu, ako len v tej, kde máte konzolu spolu s TV umiestnenú. Funkcionalita doteraz fungovala iba pri obmedzenom počte zariadení (Xperia smartfóny, PS TV a PS Vita) alebo za použitia neoficiálneho riešenia vo forme aplikácie od tretej strany. Ak ju ale spoločnosť Sony po ukončení beta testovania uvoľní pre širokú verejnosť, čo by mohlo byť už počas nadchádzajúcich týždňov, oficiálne sa rozšíri aj na ďalšie populárne platformy.

Veľká softvérová aktualizácia PS4 nám čoskoro umožní vzdialené hranie aj na PC alebo Macu

Väčšia aktualizácia softvéru PS4 ďalej prinesie užitočný inkognito režim, vďaka ktorému vás nebude nikto otravovať, či plánovanie herných udalostí, takže si s kamošom môžete ďalšie spoločné hranie jednoducho naplánovať na konkrétny deň a konkrétnu hodinu. V zozname noviniek taktiež figuruje pridanie podpory pre streamovaciu služby Dailymotion.

Prehľad očakávaných noviniek

  • stream do PC a Macu
  • upozorňovanie na pripojenie priateľov
  • inkognito režim
  • plánovanie herných udalostí
  • integrácia Dailymotion
Domov
Zdieľať
Diskusia