Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2016, 11:18
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Tesla vypúšťa aktualizáciu, po ktorej si Model S sám bez vodiča otvorí bránu a zaparkuje!

TECH PARKOVANIE TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Verziu 7.1 si už stihlo dodatočne nainštalovať viacero majiteľov, ktorí teraz na videách ukazujú, ako autonómne parkovanie funguje.

Po novom BMW radu 7 a už v nasledujúcich hodinách aj oficiálnou cestou predstavenej novej generácie triedy E od Mercedesu, je Model S ďalším vozidlom, ktoré sa môže pýšiť funkciou, ktorá vám automaticky zaparkuje, respektíve vyparkuje auto do garáže, a to bez toho, aby ste fyzicky sedeli za jeho volantom. Možno si poviete, ako je možné, že niečo také dokáže Tesla, ktorá je už na trhu nejaký ten rok, veď Model S odhliadnuc od jeho výkonnostnej verzie nie je zďaleka žiadnou novinkou. Netreba však zabúdať, že americká automobilka umožňuje s pravidelnosťou aktualizovať softvér svojich modelov, a to aj vrátane tých starších. Nie je tomu inak ani teraz, no i keď na oficiálnych stránkach značky stále nájdete, že poslednou verziou je 7.0, viacero užívateľov v uplynulých hodinách už hlási inštaláciu novšieho firmwaru, konkrétne verzie 7.1 (2.9.154).

Aj oni tak už po novom dokážu na diaľku len za pomoci kľúča svoju Teslu vytiahnuť z garáže. Zaujímavosťou pritom je, že táto funkcionalita spolupracuje aj s technológiou HomeLink, ktorá slúži na samočinné otváranie/zatváranie garážovej brány. Krátko po tom, ako dá majiteľ cez kľúč signál, aby jeho vozidlo vyšlo z garáže, sa tak vo výsledku bez akéhokoľvek povelu otvorí aj jej brána, čím tento akt prebehne úplne automaticky. Ako to presne funguje, ukazuje najnovšie už aj autentické video od jedného z majiteľov azda najznámejšieho elektromobilu, ktorý si už stihol aktualizáciu nainštalovať. Na záver ešte doplním, že okrem tejto novinky je súčasťou updatu možnosť používať streamovaciu funkciu Spotify, zdokonalený bol samotný autopilot, no a okrem drobných vylepšení pribudla okrem iného aj schopnosť automatického kolmého parkovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia