Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2015, 16:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Smart Board: Zariadenie, ktoré majiteľa odnaučí chodiť pešo si obľúbil aj Rytmus

TECH HOVERBOARD RYTMUS
Uložiť Uložené

Novinka prišla na trh za veľkou mlákou len nedávno a už si našla tisícky priaznivcov. Pozrime sa na jej vlastnosti a funkcie.

Jedna z popredných automobiliek je už veľmi blízko k tomu, aby do sveta vypustila prvé vznášajúce sa zariadenie, ktoré poznáme z filmov a hovoríme mu hoverboard. Ešte predtým sa však pozrieme na taktiež veľmi zaujímavú novinku z dielne kalifornskej firmy. Tá sa rozhodla skĺbiť viacero obľúbených dvojkolesových dopravných prostriedkov používaných najmä vo veľkomestách. Výsledkom je Electric Smart Board, kombinácia segwaya bez kormidla a taktiež bezmotorového "skateboardu", pri ktorom stačí jednoduchým pohybom tela určovať smer a aj rýchlosť. Na podobnom princípe funguje aj spomínaná inteligentná doska, ktorá sa v svojej oficiálnej verzii na internete objavila len prednedávnom a Slovensko ju pozná hlavne vďaka Gogomanovi či Rytmusovi

Na prvý pohľad vyzerá zariadenie možno trochu nebezpečne, no vďaka implementovanému gyroskopu dokáže používateľovi pri udržiavaniu rovnováhy značne pomôcť. Vo vnútri Smart Board nájdeme ešte aj 350 alebo 700 wattový motor a nabíjacie batérie, ktoré na jedno dvojhodinové nabitie dokážu vydržať až 25 kilometrov. Čo sa týka najvyššej rýchlosti, tak tá je približne 15-20 km/h, teda porovnateľná s rýchlou chôdzou. Tí, ktorí už mali možnosť novinku vyskúšať tvrdia, že na to, aby vám prirástla k nohám, stačí približne hodina učenia sa. Cenová relácia záleží od toho, či máte záujem o základnú alebo bluetooth svietiacu verziu. Pri objednávaní z oficiálnej stránky si pripravte 640, respektíve 750 dolárov. Čínska Alibaba verzia je dostupná už za 280 dolárov. Vybrať si môžete aj z rôznych základných farebných prevedení, konkrétne čiernej, šedej, modrej a červenej. 

Pozor, už žiadne kardio a spotené pazuchy na koncertoch.

 

Ked Jazdime My 2015 aka BEZMOZEK

Video uverejnené používateľom @anys_kontrafakt,

 A ešte malý tip ako nakúpiť rýchlo a efektívne dve minúty po záverečnej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia