Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2015, 20:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan v dnešnom cieli po bravúrnom výkone imitoval DiCapria a gesto z Vlka z Wall Street

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Známa melódia, búchanie si päsťou do hrude a zasnený pohľad. Tak učil získavať energiu McConaughey DiCapria vo filme Vlk z Wall Street. A presne to napodobnil Peter Sagan v cieli dnešnej etapy.

Peter Sagan začína byť v mojich očiach niečo ako Leo Messi. Len ťažko ho totiž dokážete opísať, a rovnako tak len ťažko vystihnete dnešný Peťov výkon v 16. etape len slovami. V kopcoch ťahal vrchárov, ich úniky kontroloval šmahom ruky a pár zábermi do pedálov a tí len nervózne mávali rukami a v duchu ho asi niekam posielali (áno, hovorím o Riblonovi). Bohužiaľ, únik Španiela Rubena Plazu Molinu, ktorého musel doháňať celkom sám, čo by sa mu aj podarilo, keby mu niekto v kopci pomáhal, prípadne by bol pretek ešte o čosi dlhší. Zjazd mu vyšiel priam fenomenálne a celému svetu opäť ukázal, že zaradiť ho do špecifického druhu jazdcov bude veľmi náročné. 

Peter Sagan v dnešnom cieli po bravúrnom výkone imitoval DiCapria a gesto z Vlka z Wall Street


V cieli, kde si prišiel pre svoje piate druhé miesto na tohtoročnej Tour, predviedol zaujímavé gesto, ktoré si opakovane vyberala aj réžia. Musím sa priznať, že hoci mi po jeho rozhovore už doplo, celkom som nechápal, odkiaľ mi je povedomé. Až v rozhovore, teda po otázke redaktora, čo to malo znamenať, gesto zopakoval a pridal aj známu melódiu. Všetkým (okrem redaktora) už bolo jasné, o čo ide, no Sagan ešte dodal, že to robí pre získanie energie a je že to z filmu The Wolf of Wall Street, ktorý snáď čitateľom Refresheru predstavovať nemusím. Aby som sa ale ešte vyhol obľúbenému  hejtu na moju osobu, som si vedomý, že Belforda, Dicapriovu osobu to učil McConaughey, dá sa to ale považovať aj za jeho gesto. Tourminator tak pokračuje v šírení pozitivizmu a zábavy v pelotóne a cieli, nakoniec, neraz sa už zaplietol do rozhovorov s Froomom či Contadorom. Mimochodom, na Greipela už má v bodovacej súťaži náskok 89 bodov.

Celkové poradie

1. Christopher Froome (SKY) 64:47.16 
2. Nairo Quintana (MOV) +3:10 
3. Tejay van Garderen (BMC) +3:32 
4. Alejandro Valverde (MOV) +4:02 
5. Alberto Contador (TCS) +4:23 
6. Geraint Thomas (SKY) +5:32 
7. Robert Gesink (TLJ) +6:23 
8. Vincenzo Nibali (AST) +7:49 
9. Bauke Mollema (TFR) +8:53 
10. Warren Barguil (TGA) +11:03
---------------------------------------------
26. Peter Sagan (TCS) +47:46



Domov
Zdieľať
Diskusia