Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2015, 17:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

DiCaprio proti Hardymu v The Revenant vnadí na veľkolepý kino zážitok

FILMY A SERIÁLY THE REVENANT TOM HARDY
Uložiť Uložené

The Revenant od Alejandra Gonzaleza Iñárritu konečne predvádza niečo zo svojho repertoára. Máme tu prvý trailer plný nabitých scén.

Alejandro Gonzalez Iñárritu je veľmi osobitý režisér s vyhradeným štýlom. Nie každý mu príde na chuť, nie každý dokáže oceniť jeho víziu a špecifický vzor jeho filmov, no každý musí uznať, že svoje remeslo ovláda na vysokej úrovni. Mňa o tom presvedčil naposledy s Birdmanom, ktorý je na ČSFD v šedom pásme, čo len svedčí o filmovom rozhľade a vkuse našincov. Nejdem ale odsudzovať štýl ani jedného z vás, každý má právo na iný názor, nakoniec, mne zase nesadlo jeho Babel. Takže, zatiaľ čo vás posadí na zadok s The Revenant po 5 rokoch (ak sa vám Biutiful nepáčilo, na výber máte z jeho repertoáru ešte úžasných 21 gramov či Amores Perros), my ostatní, čo sme si Birdmana naplno užili, budeme uchvátení znova už v Oscarovom období. 

Pol roka pred premiérou tak máme konečne k dispozícii skvelý náhľad na „westernové“ The Revenant a musím poznamenať, že šlo o skutočne skvelý teaser trailer, ktorý ma neuveriteľne nadchol. Nakoniec, od spolupráce tohto režiséra s Leonardom DiCapriom a Tomom Hardym (John Fitzgerald, spoznával som ho len veľmi ťažko) sa nič iné ani čakať nedalo. Natáčalo sa mimoriadne dlho, keďže v daných miestach bol deň krátky a chladný a večery dlhé a mrazivé. Iñárritu chcel jednoducho priviesť ďalší mimoriadny autentický zážitok, a ja nepochybujem, že sa mu tak podarí už pekných pár mesiacov. Sám sa postaral aj o scenár, pričom kameru zastrešuje Emmanuel Lubezki (Gravity). Ak ste si všimli aj tvár Domhnaala Gleesona, máte bystré očko. Okrem Hardyho a DiCapria sa vo filme objaví aj on a ďalší, ako napríklad Will Poulter, Paul Anderson, Lukas Haas, Brendan Fletcher a ďalší. 


Dej je inšpirovaný skutočnými udalosťami bájneho lovca menom Hugh Glass (DiCaprio), ktorého napadne medveď a narobí s ním nepeknú paseku. Zázrakom prežije, avšak terén neumožňuje jeho prevoz k ošetrovni. Veliteľ tak s ním nechá dvoch svojich mužov, ktorí mu majú pomáhať, prípadne ho po smrti pochovať. Tí sa však na neho vykašľú a Hugh ostáva napospas divočine a konci života celkom sám. V trailer však vidíme, že sa z toho akosi dostane. Nakoniec sa ale Hugh rozhodne pomstiť sa svojim bývalým spoločníkom, medzi ktorých patrí aj postava Hardyho. Rozhodne to vyzerá veľmi nádejne a skutočne bohato na všetky dôležité aspekty, ktoré sa berú v úvahu pri nomináciách na Oscara. Najviac sa ale asi teším na DiCapria vo vážnej role, snáď nás opäť očarí. The Revenant dorazí do slovenských a českých kín 14. januára, v USA to bude o týždeň skôr. 

Domov
Zdieľať
Diskusia