Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2015, 17:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Všetko, čo potrebujete vedieť o Avengers 2. Získal Vision v 3. traileri nový Infinity Stone?

FILMY A SERIÁLY IRON MAN MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ponúkame rozbor včerajšieho traileru pre Avengers, nové informácie, obrázky a hlavne odpovedáme na otázky, ktoré tieto zábery priniesli.

Zase komiksový článok? Zase sa fanboy snaží vytvoriť hype medzi čitateľmi refresheru? Komiksové filmy sú dnes v kurze azda ako nič iné. Na svete je momentálne jediný človek, ktorý sa dokáže vyrovnať ich mánii. Jeho meno je J. J. Abrams a je režisérom Star Wars VII. Verte mi, že keby mi sľúbil nový trailer pre 7. epizódu výmenou za všetky doterajšie zábery z Avengerov, okamžite by som súhlasil. Nič také sa však neudeje, a tak vám prinášam rozbor traileru a nové informácie, ktoré sme od nášho posledného pokecu zhromaždili. Nezabúdajte, že nebyť vás, pokračujete v maratóne House of Cards, prípadne už sťahujete ďalšiu časť Vikingov. Vo včerajšej ankete ste mi ale jasne dali najavo, že sa chcete dozvedieť viac. Poďme teda na to. 

Začneme rozborom najzaujímavejších scén. Ultron už na úvod pomrkáva na čitateľov komiksov, keďže sedí na tróne. To je vám asi povedomé, že? Čo by to bolo za marvelovku, nebyť obrovských výbuchov a deštrukcie. Áno, môžete si hovoriť, že to vídame každý rok, no pri veľkosti Avengerov je to úplne prirodzené. Keď už je reč o budovách, dostávame vôbec prvý pohľad na Avengers Tower. Alebo už nie je Stark bezcitný, alebo je len lenivý a nechcelo sa mu po útoku Chitaurov umiestniť zvyšné písmená naspäť.

Všetko, čo potrebujete vedieť o Avengers 2. Získal Vision v 3. traileri nový Infinity Stone?


Tony na konci Iron Man 3 zničil všetky svoje obleky. Síce nechápeme, na čo to bolo dobré, okrem... no, neviem nájsť jediný dobrý dôvod, vzťah s Pepper už bol totiž zahojený v momente, ako sa všetko (zase raz) na dobré obrátilo. Tony bol veľmi naivný, keď si myslel, že svet už viac nebude potrebovať Iron Mana. Plánoval sa postarať o ochranu sveta pomocou projektu Ultron, ktorý pravdepodobne uložil k ľadu Hank Pym pred desiatkami rokov, kedy na ňom spolupracoval spoločne s Tonyho otcom. Treba si uvedomiť, že MCU má vlastnú históriu a neberie si z komiksov úplne všetko. Keď sa ale ukázalo, že Stark mladší jednoducho zlyhal, rýchlo si uvedomil, že potrebuje nový oblek, a tak ho vidíme jeden si zostrojovať. Okrem toho sa ale Tony rozhodne využiť Lokiho žezlo, ktoré obsahuje Mind Gem. Tento artefakt dokáže ovládať mysle ľudí. Žeby nejak potreboval odčiniť kúzla Scarlet Witch? 

Nasleduje ďalšie komiksové/blockbusterové klišé, kde hlavní hrdinovia dostávajú na prdel, ukrývajú sa, aby vytvorili dokonalý plán, niekto sa pre jeho docielenie obetuje a tak ďalej a tak ďalej. Zápletka rozhodne nebude nijak originálna, avšak, to od popcornoviek ako je Avengers nikto pri zmysloch ani nečaká, že? Rozhodne si ale mohli odpustiť úplne zbytočnú motivačnú reč Nicka Furyho, ktorý bude azda vo svojej histórii MCU  prvýkrát ako najzbytočnejší člen tímu, a tak si to bude kompenzovať múdrymi posolstvami. Čo ma však zaujalo, bol pád áut (všímaj starú Škodovečku), ktoré Cap nestihol zachytiť, pričom sa vnútri stále nachádzali ľudia. Žeby sa Marvel odhodlal k prvému zabitiu civilistov priamo vedľa supehrdinov? Kiežby. Len tak mimochodom, toto NIE JE Wolverine, ale Hawkeye. Marvel si len robí z celého sveta srandu. Ak vás upútal pohľad na romancu medzi Bannerom a Black Widow, vedzte, že ich vzťah tak trochu poznačí aj Hulka.

Všetko, čo potrebujete vedieť o Avengers 2. Získal Vision v 3. traileri nový Infinity Stone?

Na záver tu už len máme cool scénu so všetkými hrdinami. V posledných rozhovoroch herci aj autori sľúbili, že tentokrát už sú hrdinovia zosynchronizovaní a ako tím ich uvidíme bojovať oveľa častejšie, čomu nasvedčuje aj záverečný súboj. Avengeri sú v kruhu a medzi nimi je akýsi prístroj, ktorý sa snažia za každú cenu ochrániť. Pravdepodobne pôjde o niečo, čím vyradia zo služby Ultronových robotov. Zamysleli ste sa nad tým, ako sa Marvel šikovne vyhol ratingu R? Miesto ľudí Hulk trhá na kusy len železo, čo dalo režisérovi veľkú voľnosť v bojových scénach. Najväčšie prekvapenie na záver, že? Prvý pohľad na Visiona, ktorého hrá Paul Bettany (doteraz slúžil Marvelu ako hlas JARVISA, Starkovej umelej inteligencie). Mnohí ste sa už asi zamysleli, čože je to ten žltý kryštál v strede jeho hlavy? Nuž, v komiksoch je to solárny kameň, ktorý pre neho produkuje energiu, no internet si myslí, že v tomto prípade ide o 5. Infinity Gem.

Všetko, čo potrebujete vedieť o Avengers 2. Získal Vision v 3. traileri nový Infinity Stone?

O čom vlastne točím? V skratke, Infinity Stones/Gems sú neuveriteľne mocné artefakty, ktorých sa chce zmocniť Thanos, aby ich tak umiestnil do Infinity Gauntlet (rukavica, ktorá absorbuje silu všetkých kameňov) a stal tak takmer nepremožiteľným. V komiksoch dokázal Thanos s touto rukavicou vyhladiť takmer celý vesmír. Nerád sa ale opakujem, takže ak o tom chcete vedieť viac, zájdite sem. Čo vám však poviem je, že doteraz sme v MCU videli 4 Gemy. Tessercat/Cosmic Cube ako Space Gem, Orb ako Power Gem, Aether ako Reality Gem a nakoniec Gem v Lokiho palici, ktorý je na 99% Mind Gem. Ostáva nám tak Time Gem, ktorý sa pravdepodobne objaví v Doctorovi Strangeovi, prípade v Thor: Ragnarok. Ak ma inštinkt neklame, tak Soul Gem uvidíme práve v Age of Ultron. S jeho pomocou sa stvorí Vision, robot s dušou (Soul), ako je častokrát opisovaný. V komiksoch ho vytvorí Ultron ako dôkaz, že je viac, než ktokoľvek iný a dokáže tvoriť život (a taktiež je lenivý poraziť svojich nepriateľov sám). Vision narobil Avengerom veľké problémy, no neskôr sa k nim pridal, keďže mal vlastné myslenie a rozoznal dobré od zlého. V Age of Ultron bude pravdepodobne od začiatku dobrák a jeho dušu a „poľudštenie“ mu zabezpečí práve Soul Gem. Stále však nie je isté, ako dlho bude vlastne Vision vo filme, ale odhadujem to na záverečnú tretinu. Nemusíte sa však báť, predstaviteľ tejto postavy, Paul Bettany sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že Vision je rozhodne v plánoch Marvelu pre budúce filmy. Ak má však skutočne v hlave Soul Gem, nechcem vedieť, čo s ním urobí Thanos. Podľa najnovších informácií to zase ani s Visionom nebude také jednostranné. Od začiatku to vyzeralo tak, že Visiona stvoria Avengeri, avšak, zdá sa, že najprv bude slúžiť Ultronovi a pustí sa aj do Thora.

Všetko, čo potrebujete vedieť o Avengers 2. Získal Vision v 3. traileri nový Infinity Stone?

To by bolo z traileru asi tak všetko. Ak vás zaujíma, prečo vlastne Quicksilver a Scarlet Witch bojujú proti Avengerom, bude to asi z toho dôvodu, že pravdepodobne pochádzajú z krajiny 3. sveta, prípadne z kraja, ktorý bol zničený Starkovými zbraňami, ktoré v minulosti Tony predával (nevedomky) aj teroristom. Dvojičky ho za to vinia a tak naivne uveria Ultronovi a jeho plánu. Aby som nezabudol, v kine o menách Quicksilver a Scarlet Witch pravdepodobne nebudete počuť ani slovo. Budú pomenovaní ako Pietro a Wanda Maximoff. Čo všetko potrebujete vedieť o filme ako takom? Údajne sa bude hrať na temnejšiu nôtu, aj keď tomu veľmi neverím, rovnako ako tomu, že niekto významný umrie, aj keď SPOILER najväčšie šance dávam Quicksilverovi Koniec SPOILERU. Stopáž by mala činiť 2 hodiny a 40 minút, pričom na konci by sa malo stať niečo, čo prinúti Thora odísť do Asgardu. Nakoniec, vo filme uvidíme profesora Selviga, Lokiho aj Heimdalla, aj keď asi len v potitulkovej scéne. Či sa dočkáme pár sekundového camea pre Spideyho je neznáme. Možnosť tu je a osobne si myslím, že Marvel nám predsa len ponúkne scénu zahrňujúcu pavučinu. 

Kto že sa to vlastne vo filme objaví? Iron Mana, Thora, Captaina Americu, Black Widow, Hulka, Hawkeya, Ultrona, Visiona, Nick Furyho, Mariu Hill, Falcona a War Machine (či budú aj bojovať je neznáme, maximálne dorazia na pár minút, čo je veľká škoda najmä pre Rhodeyho a jeho War Machine oblek), Scarlet Witch a Quicksilvera, Lokiho, Heimdalla, Barona von Strucker, Ulysses Klawa, mladú verziu Peggy Carter (asi len ako prelud) a snáď už nikoho iného. Režíruje Joss Whedon, zároveň autor scenára. Na Slovensku a v Čechách uvidíme film 30. apríla. Viac o filme nájdete tu a tu

PS: Dúfam, že keď sa nabudúce stretneme u článku pre Age of Ultron, bude to recenzia.

Pre ďalšie informácie, obrázky a zábery nielen zo sveta komiksových filmov sledujte Filmkult.


Všetko, čo potrebujete vedieť o Avengers 2. Získal Vision v 3. traileri nový Infinity Stone?
Domov
Zdieľať
Diskusia