Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
dnes 27. februára 2025 o 7:30
Čas čítania 7:07
Lukáš Čelka

Navštívili sme nitriansku Brasserku zo šou Na nože: Nechcelo sa nám veriť, aké jedlo nám pripravil stredoškolák (Reportáž)

Navštívili sme nitriansku Brasserku zo šou Na nože: Nechcelo sa nám veriť, aké jedlo nám pripravil stredoškolák (Reportáž)
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka
GASTRO GASTROPRIEMYSEL GASTROTESTY NA NOŽE REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Nielenže sme ochutnali nové menu reštaurácie, stihli sme sa aj porozprávať o filmovaní šou s prevádzkovateľkou Janou a jej synom Simonom.

Na televízne obrazovky opäť zamierila šou Na nože. V prvej epizóde novej série zavítal šéfkuchár Martin Novák do nitrianskej reštaurácie Rybárska Bašta nachádzajúcej sa v centre mesta, oproti väznici.

Tak ako všetky prevádzky, ktoré Martin Novák v rámci šou navštívil, ani tejto sa nedarilo. Kameňom úrazu bolo to, že kuchyňu „rybárskej“ reštaurácie viedla vyučená krajčírka, ktorá nerada pripravovala ryby. Asistovali jej pritom študenti kuchárskeho remesla na čele so synom prevádzkarky reštaurácie Simonom.

Napriek tomu, že mal chlapec obrovský zápal a chuť variť modernejšie a chutnejšie jedlá ako „kečupové soté“, nebol nablízku nikto, od koho by sa mohol učiť. Z kuchyne preto čašníci vynášali také „špeciality“, že jedno z jedál Novák dokonca označil za „hodné trestu smrti“ – hoci budova väznice je oproti a cintorín ešte o pár metrov ďalej.

Reštaurácia nutne potrebovala reštart a známy šéfkuchár jej s ním pomohol. Okrem nového menu prešla prevádzka kompletným rebrandingom. Z Rybárskej Bašty sa stala Brasserka, inšpirovaná francúzskymi jedálňami prezývanými „brasserie“.

Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor) Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor) 26. februára 2025 o 7:30

Výrazné zmeny sa týkali aj kuchyne. Simon dostal nového pomocníka, skúseného kuchára, od ktorého sa mohol učiť, aby v budúcnosti dokázal fungovať sám.

V snahe zistiť, čo všetko sa v reštaurácii po filmovaní šou zmenilo a či im rebranding pomohol získať klientelu, sme do nej zavítali aj my. Okrem toho, že sme ochutnali viaceré jedlá z nového menu, podarilo sa nám porozprávať aj s prevádzkarkou podniku Janou Kozárovou a jej synom, kuchárom Simonom Hlavajom. Dvojica nám prezradila, ako si spomínajú na filmovanie, ale tiež o ich plánoch do budúcna.

Ešte predtým, než sa spoločne pozrieme na to, či Brasserka zo šou Na Nože stojí za návštevu alebo nie, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naša práca páči, podpor nás vstupom do klubu Refresher+.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ktoré jedlo predbehlo naše očakávania a v čom nás Brasserka trochu sklamala.
  • Čo všetko sa v reštaurácii zmenilo od filmovania šou.
  • Ako si na filmovanie s Martinom Novákom spomína prevádzkarka Jana a jej syn Simon.
  • Za ktorým jedlom sa sem určite vrátime.
  • Koľko sme zaplatili za večeru v reštaurácii.
  • Aké má prevádzkarka plány s reštauráciou do budúcnosti.

Namiesto „cigánskej osady“ polievka bouillabaisse

Vynovenú reštauráciu Brasserka, ktorá sa nachádza na Cintorínskej ulici v Nitre sme navštívili v nedeľu večer, niekoľko dní pred odvysielaním šou Na Nože v televízii. Na naše prekvapenie nebola vôbec plná hostí.

Očakávali sme, že po tom, čo sa Nitrania dozvedia o filmovaní šou, bude praskať vo švíkoch a preto sme si dopredu urobili rezerváciu. Zbytočne. Okrem nášho bolo obsadených len zopár ďalších stolov. Mimochodom, všetky boli moderne a decentne prestreté, presne tak, ako ich „nastyloval“ Martin Novák.

Reštaurácia Brasserka zo šou Na nože. Prevádzkovateľka Jana so svojim synom Simonom. Reštaurácia Brasserka zo šou Na nože. Grilovaný kurací supreme.
Zobraziť galériu
(4)

Ďalší z jeho vplyvov sme spozorovali po tom, čo sme sa zvítali s čašníčkou a priniesla nám jedálny lístok. ‚Steak chudobného žobráka‘, ‚Zbojnícku popravu‘, ‚Cigánsku osadu‘ či ‚pizzu Ninja‘ nahradili v menu à la carte jedlá s omnoho vábivejšími názvami. Napríklad celkom obyčajný ‚Grilovaný kurací supreme‘, polievka ‚Bouillabaisse s opečenou bagetkou‘ či ako dezert ‚Crêpes Suzette s pomaračnovými segmentmi‘.

Odporúčané
Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž) Navštívil som legendárnu prešovskú pirôžkáreň. Takto to vyzerá na mieste, kde stojí v roku 2025 jedlo 60 centov. (Reportáž) 20. februára 2025 o 19:30

Hoci menu obsahovalo len niekoľko jedál, vôbec nám to neprekážalo. Nie sme síce žiadni gastro odborníci, no z vlastných skúseností vieme, že väčšina kvalitných reštaurácií ponúka menší výber jedál, ktoré však všetky stoja za to. Naopak, ak v menu nájdeme ryby, burgre, kebab, steaky, pizze a špagety carbonara, považujeme to za red flag.

Pečeňové paté, brusnice a kváskový chlieb:
Pečeňové paté, brusnice a kváskový chlieb: Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Menší výber jedál sa tiež rovná menšej dileme, čo si objednať. Začneme štandardne predjedlom – v tomto prípade pečeňovým paté s brusnicami a kváskovým chlebom. Len čo pred nás čašníčka položila tanier s týmto ľahkým pokrmom, ešte viac sme vyhladli.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatného Mám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré jedlo predbehlo naše očakávania a v čom nás Brasserka trochu sklamala.
  • Čo všetko sa v reštaurácii zmenilo od filmovania šou.
  • Ako si na filmovanie s Martinom Novákom spomína prevádzkarka Jana a jej syn Simon.
  • Za ktorým jedlom sa sem určite vrátime.
  • Koľko sme zaplatili za večeru v reštaurácii.
  • Aké má prevádzkarka plány s reštauráciou do budúcnosti.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 177108 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: 1+1 pizza zdarma v Gatto Matto , Kaliforňan miska podľa vlastného výberu ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (22)
Domov
Zdieľať
Diskusia