Sladké jedlá zo Slovenska chutia aj cudzincom.
Zahraničný portál Taste Atlas pravidelne prichádza s rebríčkami z gastra. Slovensku sa už veľakrát podarilo dostať na zoznamy s pozitívnym hodnotením, no aj na tie, ktoré slovenské gastro príliš nechválili. Tentokrát prispievatelia portálu zverejnili najlepšie slovenské zákusky či sladké jedlá.
Prinášame ti kompletný zoznam desiatich najlepšie hodnotených dezertov zo Slovenska:
10. miesto - Ryžový nákyp
Často sa podáva ako hlavné jedlo. Pozostáva z ryže varenej v mlieku, ktoré je vychladené a kombinované so žĺtkami, cukrom, maslom, vanilkou a vyšľahanými bielkami.
9. miesto - Kokosové ježe
Čupavci, alebo kokosové ježe, sú tradičné chorvátske koláče, ktoré sú pod rôznymi názvami obľúbené aj v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a na celom Balkáne. Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané sušeným kokosom.
8. miesto - Medvedie labky
Slovenské koláčiky z múky, masla, vajec a vlašských orechov, ktoré sa tradične podávajú najmä počas Vianoc. Cesto sa dáva do foriem tak, aby upečené koláčiky vyzerali podobne ako medvedie labky.