Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🥳 Vyhraj dovolenku v Ománe vďaka predplatnému Refresher+ 🌴
včera 28. októbra 2024 o 14:13
Čas čítania 1:00
Jela Vážanová

Francúzsky študent spáchal samovraždu po nepodarenej transplantácii brady. Jeho chirurg bol v skutočnosti realitný agent

ZDRAVIE TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

Otec zosnulého mladíka varuje pred rizikami lacných zdravotných zákrokov.

Cestovanie za lacnejšou transplantáciou vlasov v Turecku sa stalo medzi mužmi veľmi populárnym zákrokom. Nízka cena má však svoje dôvody a môže mať aj fatálne dôsledky, ako to bolo aj v prípade Mathieua Vigiera Latoura.

24-ročný Francúz navštívil v Turecku podobnú kliniku, v ktorej transplantácia brady stála 1300 eur, čo je 1/5 ceny vo Francúzsku. Po zákroku však podľa Daily Mail mladíkova brada ostala v neprirodzenom tvare a utrpel popáleniny, kvôli ktorým mal problém so spánkom. Latour neskôr navyše zistil, že muž, ktorý transplantáciu vykonal, ani nebol kvalifikovaný chirurg, ale realitný agent.

Mathieu Vigier Latour
Zdroj: Daily Mail / Rodinný archív

Zákrok sa nepodarilo napraviť ani špecialistovi z Belgicka, ktorý povedal, že sa pokožka hlavy už nikdy nezahojí. Mladík začal trpieť dysmorfickou poruchou a stal sa posadnutým poruchami svojho vzhľadu. Tri mesiace po návšteve Turecka si zobral život.

Jeho otec sa teraz snaží zvýšiť povedomie o rizikách, ktoré môže tento turizmus za lacnými zákrokmi spôsobiť. Na počesť svojho syna sa snaží podobným prípadom predísť.

Mathieu Vigier Latour
Zdroj: Daily Mail / Rodinný archív
Pokiaľ sa nachádzaš v situácii, z ktorej nenachádzaš východisko, alebo sa potrebuješ porozprávať o svojich pocitoch, neváhaj kontaktovať jednu z núdzových telefonických a online liniek. Nie si v tom sám.

Psychologickú a ďalšiu pomoc poskytuje:
– Bezplatná 24-hodinová linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566
– Online poradňa pre mladých IPčko
– Národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie a pre ľudí, ktorí im chcú pomôcť: 0800 212 212
– Nonstop krízová linka Aliancie žien Slovenska: 0903 519 550, [email protected]
Adresár Koordinačno-metodického centra obsahuje kontakty pre každý kraj
– V prípade ohrozenia volaj 158 alebo 112, na číslo 112 môžeš poslať aj sms správu.
Domov
Zdieľať
Diskusia