Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 15. októbra 2024 o 14:39
Čas čítania 0:47
Karolína Uličná

Noví humanoidní roboti od Tesly neboli autonómni. Vraj ich na diaľku ovládali ľudia, preriekol sa jeden z nich

TECH ELON MUSK ROBOTIKA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

„Dnes mi asistuje človek,“ priznal jeden z Optimusov na konferencii.

Elon Musk predstavil na Tesla konferencii tzv. Optimusov, ktorí pripomínajú futuristický film. Optimus je robot, ktorý je navrhnutý tak, aby čo najlepšie napodobňoval človeka. Celá konferencia pripomínala sci-fi film s Willom Smithom – Ja, Robot.

Týchto „Optimusov“ prezentovali ako humanoidných robotov, ktorí sú plne autonómni. Roboti vošli do davu medzi ľudí, podávali nápoje hosťom, hrali s nimi hry aj tancovali. Zdanlivo najprekvapujúcejšie bolo, že dokonca vedeli rozprávať.

Odporúčané
Noví humanoidní roboti od Tesly vystrašili ľudí. Jeden z nich povedal, že sa snaží stať človekom Noví humanoidní roboti od Tesly vystrašili ľudí. Jeden z nich povedal, že sa snaží stať človekom 14. októbra 2024 o 9:27

Portál The Verge však informoval, že po konferencii vznikli rôzne teórie o tom, že roboti neboli plne autonómni. Účastník podujatia napísal, že „robotom pomáhajú na diaľku ľudia“. Na podporu týchto tvrdení existujú jasné dôkazy, ako napríklad skutočnosť, že všetci roboti majú rôzne hlasy alebo to, že ich reakcie boli okamžité.

V prípade, že by ich ovládala AI, ich reakcie by boli trošku oneskorené. Ďalší robot dokonca priznal na konferencii strnulým syntetickým hlasom: „Dnes mi asistuje človek,“ a dodal, že nie je úplne autonómny.

Domov
Zdieľať
Diskusia