Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 14. októbra 2024 o 9:27
Čas čítania 1:16
Jela Vážanová

Noví humanoidní roboti od Tesly vystrašili ľudí. Jeden z nich povedal, že sa snaží stať človekom

TECH ELON MUSK ROBOTIKA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Minulý týždeň Elon Musk predstavil na Tesla konferencii tzv. Optimusov, ktorí pripomínajú futuristický film.

Konferencia We, Robot, ktorej názov odkazuje na sci-fi film s Willom Smithom Ja, Robot, sa uskutočnila vo Warner Bros studios v Kalifornii. Zatiaľ čo názov znie na prvý pohľad rafinovane, mnohých tento odkaz na apokalyptické povstanie robotov veľmi nepotešil. Internet totiž zaplavili videá týchto humanoidných robotov, ktorí sú podľa niektorých až príliš technologicky popredu.

Optimus je robot, ktorý je nadizajnovaný tak, aby čo najlepšie napodobňoval človeka. V budúcnosti by mal slúžiť ako domáci asistent, ktorý za teba uprace, postráži deti alebo uvarí. Jednoducho čokoľvek, čo dokáže aj človek. Musk odhaduje, že bude stáť medzi 20 až 30-tisíc dolárov.

@elonmuskxspacex Optimus got moves #teslaoptimus #tesla #roboter ♬ Originalton - 🅴🅻🅾🅽 🅼🆄🆂🅺

Ľudia však nečakali, že Optimus dokáže aj pohotovo a sympaticky komunikovať. Na rôznych videách je vidieť, ako mnohí majú bežnú konverzáciu s týmito robotmi. Najviac zarážajúce bolo video, kde sa muž robota opýtal, čo je najťažšie na tom byť robotom. Optimus mu odpovedal: „Snažím sa naučiť byť takým človekom, ako ste vy. A to je niečo, o čo sa snažím každý deň viac a dúfam, že nám pomôžete sa tým stať.“ Na sociálnych sieťach to mnohých vystrašilo. „Takto začínal ten film (Ja, robot),“ písali v komentároch.

@besttfun talking to tesla robot #optimus #tesla #robot ♬ original sound - Besttfun

Okrem robotov Musk na konferencii predstavil aj revolučný Cybercab – auto, ktoré nepotrebuje vodiča a vďaka len pár klikom ťa odvezie, kam potrebuješ. Toto auto by malo prekvapivo stáť len 30-tisíc dolárov, no do ulíc sa dostane až v roku 2026. Musk však sľubuje nízke náklady a indukčné nabíjanie bez zásuviek. 

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023 o 16:00

Odhalil tiež elegantný Robovan, čo by sme mohli nazvať niečo ako private jet medzi dodávkami. Vozidlo odvezie až 20 osôb a rovnako ako Cybercab, aj toto vozidlo bude mať podľa Muska nízke prevádzkové náklady.

Domov
Zdieľať
Diskusia