Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Obuvkovo.sk.
dnes 14. októbra 2024 o 11:00
Čas čítania 1:53
Sponzorovaný obsah

Detské zimné topánky a snehule: Čo by mali rodičia vedieť

MÓDA DETI
Uložiť Uložené

Výber správnej obuvi na zimu pre tvoje deti je dôležité. Nesprávna obuv môže spôsobiť to, že dieťa ochorie alebo, že sa nebude chcieť vonku hrať.

Pre rodičov je pohodlie a zdravie detí prioritou, a to najmä v zimnom období, keď je výber správnej obuvi zásadný. Zima je síce krásnym obdobím, no prináša so sebou aj výzvy, ako napríklad zabezpečiť, aby detské nohy zostali v teple a suchu. Výber zimných topánok a snehúl môže byť náročný, no niekoľko základných tipov ti môže tento proces uľahčiť a pomôcť pri rozhodovaní.

Kde začať?

Pri výbere zimných topánok pre deti sa rodičia často stretávajú s množstvom možností – koža, textil, membrány, suché zipsy, šnúrky a mnoho ďalších. Čo vlastne deti potrebujú v zime na nohy?

  • Vodeodolnosť je základ. Nie je nič horšie ako mokré nohy po pár minútach hry v snehu. Preto je nevyhnutné zvoliť detské zimné topánky s vodeodolnými materiálmi. Topánky s membránami, ako napríklad Aqua-Tex, sú spoľahlivé a dokážu udržať detské nohy v suchu aj pri dlhšom kontakte so snehom.
  • Teplá podšívka je ďalším kľúčovým faktorom. Detské nohy sú náchylné na chlad, preto dievčenské a chlapčenské zimné topánky s teplou vnútornou podšívkou, napríklad z fleecu alebo vlny, zaručia tepelný komfort aj počas chladných dní. Výber obuvi bez dostatočnej izolácie môže viesť k tomu, že dieťaťu bude zima na nohy a rýchlo sa bude chcieť vrátiť domov.
  • Protišmyková podrážka je nevyhnutná, najmä pre aktívne deti, ktoré sa radi hrajú na snehu. Podrážky s výrazným dezénom znižujú riziko pošmyknutia a zabezpečia bezpečný krok aj na klzkých povrchoch.

Snehule alebo zimné topánky?

Otázka, či zvoliť detské snehule alebo klasické zimné topánky pre deti, je častým rozhodovaním mnohých rodičov. Snehule sú ideálne pre hry v hlbokom snehu, pretože sú vyššie a lepšie izolované. Ak však hľadáte obuv na každodenné nosenie, zimné topánky sú univerzálnejšou voľbou. Sú ľahšie a vhodné na cestu do školy alebo na kratšie prechádzky.

Praktické rady

Pri výbere obuvi je dôležité zohľadniť aj praktické aspekty. Deti často nemajú trpezlivosť so zložitým zapínaním topánok, preto suché zipsy alebo jednoduché zapínanie môžu ušetriť čas a nervy. Dôležitým faktorom je tiež priestor na rast. Topánky by mali mať trochu voľného miesta, aby noha mala kam rásť, no zároveň nesmú byť príliš veľké, aby noha nešmýkala vnútri.

Dôležitosť správnych ponožiek

K správnej zimnej obuvi patria aj vhodné ponožky. Aj tie najlepšie topánky strácajú svoj efekt, ak dieťa nosí nevhodné ponožky alebo pančušky. Teplé, ale priedušné ponožky pomáhajú udržať nohy v suchu a teple.

Ako predĺžiť životnosť obuvi

Deti sa k obuvi často správajú nešetrne, preto je dôležité topánky pravidelne čistiť a impregnovať, aby si udržali svoje vlastnosti. Impregnácia pomáha zachovať vodeodolnosť materiálu a predlžuje životnosť topánok. Po prechádzke v snehu je tiež dôležité topánky dôkladne vysušiť, ale nikdy ich nedávať priamo na radiátor, aby sa predišlo poškodeniu materiálu.

Odporúčané
 Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty 21. marca 2024 o 9:00

Zimné topánky a snehule sú dôležitou investíciou do pohodlia a zdravia detí počas zimných mesiacov. Tieto tipy pomôžu rodičom urobiť informované rozhodnutie a zabezpečiť, že deti budú mať nielen teplé a suché nohy, ale aj šťastné zážitky počas zimných radovánok.

Domov
Zdieľať
Diskusia