Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 1. októbra 2024 o 18:24
Čas čítania 0:42
Hana Divišová

Prvá AI influencerka v Európe, O2 aréna Rytmusa či projekty pre Meta. Títo Slováci dobíjajú svet umelej inteligencie

TECH MODERNÉ TECHNOLÓGIE UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

SORRYWECAN je multimediálne štúdio, ktoré bude reprezentovať Slovensko na podujatí OECD.

SORRYWECAN je art-tech multimediálne štúdio, ktoré už niekoľko rokov pomocou AI skúma budúcnosť umenia a technológií. Najnovšie dostalo možnosť odprezentovať sa popri svetových lídroch na trhu, akými sú Apple, Meta, OpenAI, Google či Netflix na podujatí OECD už tento október v Paríži. 

Cieľom tohto stretnutia je vytvoriť diskusiu medzi vládnym a súkromným sektorom a zdieľať skúsenosti, poznatky, výzvy, riziká a príležitosti, ktorým čelia rôzne odvetvia v súvislosti s umelou inteligenciou. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SORRYWECAN (@sorrywecan)

Na Global Strategy Group Meeting 2024 bolo vybraných z celého sveta len 30 spoločností a práve Slovensko tam bude mať svojho reprezentanta. Zakladateľ štúdia Roland Wranik vydal k blížiacemu sa podujatiu stanovisko, v ktorom uviedol: „Momentálne pripravujeme našu prezentáciu a už teraz vieme, že to bude niečo, čo v OECD ešte nevideli.“

Štúdio predstavilo prvú virtuálnu influencerku v Európe Bejby Blue v roku 2019 a tým začalo svoje pôsobenie vo svete AI. Pôsobili na Dubai Expo 2020, priniesli projekty pre Audi, Meta, vypredanú O2 arénu pre Rytmusa, ale aj Daru Rolins. Do sveta AI prenikajú čoraz hlbšie. 

Späť
Zdieľať
Diskusia