Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2024 o 15:30
Čas čítania 0:42
Jela Vážanová

Toto je 5 trendov, ktoré očakávame na septembrovom London Fashion Week. Dominovať bude modrá farba a doplnky s príbehom

MÓDA FASHION WEEK LONDÝN TRENDY
Uložiť Uložené

Londýnsky Fashion Week pre jar a leto 2025 začína už tento piatok a my sme zvedaví, čo prinesie.

Po kreatívnych a odvážnych kolekciách z New Yorku sa očakáva, že Londýn bude pokračovať v podobnom duchu. Návrhári budú podľa módnych odborníkov prezentovať farebné, výrazné a často extravagantné kolekcie. 

Podľa odborníka na módu Adama Lawsa bude dominantnou farbou nadchádzajúcej sezóny modrá. Pre BBC prezradil, že hitom bude „nečakaná modrá“, ktorá povýši neutrálne outfity a dodá im výrazný prvok.

Podľa dizajnérky Sanyuktu Shresthu nás čaká množstvo komplexných a zároveň spontánnych vzorov spolu s nekonvenčnými farebnými kombináciami.

Doplnky tento rok preberajú rolu hlavného prvku. Očakáva sa návrat veľkých a praktických kabeliek, ktoré nahradia miniatúrne doplnky z minulých rokov. Návrhár známej croissantovej kabelky Nikolas Bentel prezradil, že uvidíme „naklonenie sa k naratívnym módnym doplnkom“, ktoré rozpovedia príbeh.

Móda z predošlých dekád je pre dizajnérov neustálym zdrojom inšpirácie a ani tohtoročný týždeň módy nie je výnimkou. Ukážku hedonizmu zo 70. rokov nám ukáže v kolekciách napríklad dizajnérka Zandra Rhodes.

Odporúčané
Čo si obliecť do sychravej jesene? Vybrali sme TOP štýly vrchných vrstiev pre mužov Čo si obliecť do sychravej jesene? Vybrali sme TOP štýly vrchných vrstiev pre mužov 17. septembra 2024 o 10:00

Trendom už pomerne tradične ostáva udržateľnosť a recyklácia. Značky ako napríklad Oxfam predstavia kolekcie z recyklovaných materiálov a zero-waste dizajnov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tammam | Sustainable Atelier (@houseoftammam)

Domov
Zdieľať
Diskusia