Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
Čas čítania 1:17
Karolína Uličná

Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy

Diskutovať
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom a zhromažďuje autentické recepty, recenzie potravinových kritikov a výskumné články o obľúbených surovinách a jedlách.

Taste Atlas pravidelne prichádza s rebríčkami z gastra. Slovensku sa podarilo dostať na priečky s pozitívnym hodnotením. Tentokrát však zverejnil najhoršie hodnotené jedlá zo Slovenska. 

Už v minulosti vznikol rebríček tých najhorších jedál čo Slovensko ponúka. Po novom sa však menili priečky aj jedlá v rebríčku:

  • 1. miesto: Smotanová nátierka - Je vyrobená z kyslej smotany a kombinácie sušeného mlieka a cmaru. Hlavnou ingredienciou je červená paprika.
Smotanová nátierka
Zdroj: TasteAtlas
  • 2. miesto: Rýžový nákyp - Nočná mora detí v školských jedálňach. Pozostáva z ryže uvarenej v mlieku, ktoré je vychladené a kombinované so žĺtkami, cukrom, maslom, vanilkou a vyšľahanými bielkami.
ryžový nákyp
Zdroj: Kuchyňa Lidla
  • 3. miesto: Kokosové ježe - „Čupavci“ sú tradičné chorvátske koláče, ktoré sú pod rôznymi názvami obľúbené aj v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a na celom Balkáne. Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané jemne sušeným kokosom.
Kokosové ježe
Zdroj: TasteAtlas
  • 4. miesto: Fliačky s kapustou - Príprava začína dusením cibule, kapusty a cukru do skaramelizácie, ktoré potom ochutíme rascou, korením a soľou a zmiešame s uvarenými cestovinami.
fliačky s kapustou
Zdroj: TasteAtlas
  • 5. miesto: Veka - Vyrába sa z kysnutého pšeničného cesta a zvyčajne sa tvaruje do malých bochníkov, kratších a širších ako tradičná bageta.
veka
Zdroj: Taste Atlas
  • 6. miesto: Liptauer - Jednoduchá, paprikovo korenená syrová nátierka, je jedným z klasických jedál. Je veľmi podobná smotanovej nátierke, ktorá sa umiestnila na 1. priečke.
nátierka smotanová jedlo
Zdroj: Taste Atlas
  • 7. miesto: Demikát - Demikát je tradičná slovenská polievka vyrobená z kombinácie cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze. Pre nezvyčajné chute bryndze, ktorá sa používa v polievke, miestni hovoria, že ju budete buď milovať, alebo nenávidieť.
demikát
Zdroj: TasteAtlas
  • 8. miesto: Karbanátky - Univerzálny pojem, ktorý označuje širokú skupinu tradičných českých a slovenských placiek. Hoci sa vyrábajú prevažne z mletého bravčového, hovädzieho alebo kuracieho mäsa, ich základom môže byť aj rôzna zelenina, ryby, sója, šošovica, ovos a dokonca aj syr.
karbanátky
Zdroj: Taste Atlas
  • 9. miesto: Žemlovka - pečený dezert pozostávajúci z krájaného chleba, ktorý je vrstvený rôznym ovocím. Zvyčajne sa pripravuje z kociek mäkkého bieleho chleba, ktoré sú namočené v sladkom mlieku s vanilkovou príchuťou.
žemlovka
Zdroj: Taste Atlas
  • 10. miesto: Strapačky - Kombinácia tradičných halušiek a kyslej kapusty.
strapačky jedlo
Zdroj: TasteAtlas
Domov
Zdieľať
Diskusia