Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2024 o 9:17
Čas čítania 0:54
Karolína Uličná

Legendárna skupina Oasis ohlásila comeback. Kedysi rozhádaní bratia chystajú budúci rok obrovské koncerty

HUDBA LIAM GALLAGHER NOEL GALLAGHER OASIS
Uložiť Uložené

Bratia Noel a Liam Gallagherovci o tom informovali na sociálnej sieti prostredníctvom krátkeho videa.

Známa rocková kapela Oasis, ktorá vznikla v roku 1991 a svojho času patrila medzi najpopulárnejšie na svete, chystá comeback. Bratia Noel a Liam Gallagherovci o tom informovali na sociálnej sieti X. Tento týždeň dokonca oslavujú 30 rokov od vydania prvého štúdiového albumu Definitely Maybe.

Ako informuje The Hollywood Reporter, legendárna britská rocková skupina plánuje sériu masívnych koncertov v lete 2025. Viaceré zahraničné zdroje hovoria aj o tom, že Oasis by sa budúci rok mohlo stať hlavnou postavou festivalu Glastonbury.

Oficiálne ohlásili zatiaľ 5 miest, na ktorých budú v roku 2025 koncertovať, a to v Manchestri, Londýne, Dubline, Edinburghu a vo Walese:

Cardiff Principality Stadium - 4. a 5. júla
Manchester Heaton Park - 11./12./19./20. júla
London Wembley Stadium - 25./26. júla a 2./3. augusta
Edinburgh Scottish Gas Murrayfield Stadium - 8./9. augusta
Dublin Croke Park - 16./17. augusta
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Oasis (@oasis)

5-členná skupina bola často označovaná aj za nástupcov The Beatles. Ich primetime však skončil v roku 2009, keď sa kvôli naštrbeným vzťahom medzi bratmi kapela rozpadla. Zlomový moment a koniec spoločnej cesty prišiel po tom, ako Liam Noelovi rozbil počas príprav na koncert v zákulisí gitaru.

Odporúčané
Oasis: Namyslení Briti s ostrými jazykmi, ktorým istý čas ležal celý svet pri nohách, sa pravdepodobne konečne zmierili Oasis: Namyslení Briti s ostrými jazykmi, ktorým istý čas ležal celý svet pri nohách, sa pravdepodobne konečne zmierili 17. septembra 2021 o 9:30

Dnes sa starší Gallagher v rozhovoroch už iba smeje, že gitaru chystá jedného dňa predať, aby mal na dôchodok. Zdá sa tak, že tieto „vojny“ medzi bratmi sú ukončené a spoločná tour len upevní ich vzťah.

Domov
Zdieľať
Diskusia