Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2024 o 15:19
Čas čítania 0:27
Jela Vážanová

Saudská Arábia sľubuje futuristicky vyzerajúce štadióny. Dočkať sa ich máme už na MS vo futbale 2034

ŠPORT FUTBAL SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

FIFA odhalila podrobnosti o ambicióznom pláne Saudskej Arábie usporiadať doteraz najväčší ročník Majstrovstiev sveta vo futbale.

Saudská Arábia odhalila svoj ambiciózny projekt v podobe postavenia jedenástich nových moderných futbalových štadiónov a rozšírenia štyroch ďalších. Krajina tiež bude musieť postaviť 132 tréningových miest pre 48 národných tímov.

Je potvrdené, že týchto 15 štadiónov bude rozmiestnených v štyroch hostiteľských mestách Rijád, Jeddah, Al Khobar, Abha spolu s rozostavaným vývojom The Line (zelené kognitívne mesto bohaté na AI v rámci NEOM).

Neuveriteľný stavebný projekt bude údajne stáť stovky miliárd dolárov. Dúfajme, že sa Saudská Arábia poučila z chýb svojich susedov a štadióny nebudú stáť aj životy. V dôsledku práce na projektoch spojených s MS vo futbale v roku 2022 totiž v Katare zomrelo podľa šéfa majstrovstiev sveta Hassana Al-Thawadia 400 až 500 migrantských pracovníkov. 

King Salman International StadiumKing Fahad Sports City StadiumPrince Mohammed bin Salman StadiumNew Murabba Stadium
Zobraziť galériu
(15)
Domov
Zdieľať
Diskusia