Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2024 o 10:25
Čas čítania 1:00
Jela Vážanová

Elon Musk prijal výzvu na súboj s venezuelským prezidentom. „Ak prehrá, musí odstúpiť z funkcie diktátora Venezuely“

POLITIKA ELON MUSK
Uložiť Uložené

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyzval na súboj Elona Muska po tom, čo miliardár opakovane spochybňoval spravodlivosť volieb a na svojej platforme X označil Madura za diktátora.

Elona Muska poznáš ako jedného z najbohatších podnikateľov. Vlastní Teslu, vesmírnu spoločnosť Space X a aj sociálnu sieť X (predtým Twitter). Je však známy aj tým, že verejne a hlasno hovorí svoje často provokatívne názory a je mu jedno, koho tým urazí. Tentokrát si šťuchol rovno do venezuelského prezidenta.

Nicolás Maduro bol po prvýkrát zvolený ako prezident Venezuely v roku 2013. Po skoršom oznámení opäť vyhral voľby aj tento rok s 51 % hlasov. To vzbudilo mnohé otázky, keďže chýbali podporné dôkazy a opozičné strany sa zjednotili s podozrením, že pri spočítaní hlasov sa mohlo podvádzať. Na tento fakt reagoval na platforme X aj Elon Musk, ktorý tiež spochybnil Madurove víťazstvo.

Maduro následne reagoval na Muska v národnej venezuelskej televízii s výzvou na boj: „Chceš sa biť? Poďme do toho, Elon Musk. Som pripravený.“ Miliardár na túto výzvu na platforme X reagoval iba slovom: „Prijímam“. Neskôr dodal ďalším príspevkom: „Vycúva“.  Toto však nie je Muskovo prvé rodeo. Na súboj vyzval už aj Marka Zuckerberga či Vladimira Putina.

Zatiaľ nevieme, kedy a či sa tento boj uskutoční, a či pôjde o box, MMA alebo iný bojový šport. Musk už však venezuelskému prezidentovi sľubuje lákavú výhru — cestu na Mesiac zadarmo. Keď však Maduro prehrá, mal by podľa Muska odstúpiť z funkcie.

Odporúčané
Elon Musk vyzval na súboj Vladimira Putina. V stávke má byť Ukrajina Elon Musk vyzval na súboj Vladimira Putina. V stávke má byť Ukrajina 14. marca 2022 o 17:23
Domov
Zdieľať
Diskusia