Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2024 o 13:24
Čas čítania 0:50
Jela Vážanová

Zverejnili prvé zábery očakávaného filmu o Karolovi Duchoňovi. Odhalí aj odvrátenú stranu slávy a večierkov

FILMY A SERIÁLY SLOVENSKÝ FILM SPEVÁCI A SPEVÁČKY
Uložiť Uložené

Karol Duchoň je hudobnou ikonou, ktorú pozná stará aj mladá generácia Slovákov. Aj napriek popularite jeho hudby je však jeho životný príbeh mnohým neznámy.

Režisér Peter Bebjak nás čoskoro prenesie do 70. rokov za pomoci autentického dobového filmu o slovenskej hudobnej legende – Karolovi Duchoňovi. Natáčanie očakávaného filmu Duchoň je už v plnom prúde a pomaly nám odhaľujú zákulisné informácie a prvé zábery z natáčania, píše Mediaklik.sk.

Peter Bebjak, Karol Duchoň
Zdroj: DNA Production

Film autenticky rozpovedá príbeh, ako sa kedysi obyčajný chlapec z vidieckej kapely v podstate zo dňa na deň zmenil na popovú ikonu. Karol Duchoň sa stal známym v 70. rokoch, keď spieval na Bratislavskej lýre, československom festivale populárnych piesní. Písali pre neho renomovaní hudobní skladatelia a zožal obrovský úspech i na zahraničných turné. Film však odhalí aj odvrátenú stranu slávy a večierkov. 

Karol Duchoň
Zdroj: DNA Production

„Karol Duchoň mal jedinečný talent a fascinujúci životný príbeh. Bol zložitý, ale zároveň láskavý a pozorný. Vystupoval od Kuby až po Japonsko a všade dokázal ľudí uchvátiť. Napriek tomu sa ako hviezda nikdy necítil a bolo v ňom niečo, čím nás k sebe dokáže pripútať aj dnes, takmer štyridsať rokov od svojej smrti,“ tvrdí režisér Peter Bebjak.

Odporúčané
RECENZIA: Vlny sú majstrovským dielom. Jiří Mádl vyzrel na brilantného autorského režiséra RECENZIA: Vlny sú majstrovským dielom. Jiří Mádl vyzrel na brilantného autorského režiséra 22. júla 2024 o 9:30

V snahe priblížiť život Karola Duchoňa čo najautentickejšie obsadili do hlavnej roly mladého herca Vladka Plevčíka. V úlohe jeho prvej manželky sa objaví Anna Jakab Rakovská a menšiu úlohu vo filme stvárni aj Tomáš Maštalír. Film Duchoň bude v kinách v lete 2025 pri príležitosti 75. výročia jeho narodenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia