Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2014, 13:00
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Nosia známi raperi fake hodinky za tisíce dolárov?

MÓDA HODINKY RAP
Uložiť Uložené

Kvalitné hodinky by mali byť základom šatníka každého správneho chlapa a svoje by o tom vedela povedať určite aj väčšina raperov. Medzi prvé väčšie výdaje v ich kariére okrem áut

Kvalitné hodinky by mali byť základom šatníka každého správneho chlapa a svoje by o tom vedela povedať určite aj väčšina raperov. Medzi prvé väčšie výdaje v ich kariére okrem áut a oblečenia samozrejme patria aj šperky a hodinky, a tak neváhajú raperi utratiť za solídny kúsok hodiniek desiatky tisíc dolárov a niekedy až milióny. Nie každý z nich má však natoľko dosť znalostí aby sa dokázal vyhnúť fake kúskom, a tak sa môžu niekedy popáliť aj oni. 

Svoju kariéru si tak na tomto fakte založil 30-ročný chlapík z Európy, ktorý na instagrame vystupuje ako Fake Watch Busta. FWB pôvodne zbieral hudbu, no po jednej nepríjemnej udalosti, ktorá sa stala jeho kamošovi sa rozhodol investovať do trvácnejších vecí a začal zbierať hodinky. Vo svojom obore sa vyšplhal na slušnú úroveň, vo svojej zbierke má niekoľko cenných kúskov ako Rolex Submariner alebo hodinky Omega. Bežne rotuje aj hodinky ako IWC Portuguese, Jaeger-LeCoultre Master alebo Panerai 312, ktoré sa mu na ruke však zvyčajne ohrejú len niekoľko dní a následne putujú ďalej.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta 26. apríla 2024, 11:00

Svoju terajšiu kariéru však založil na odhaľovaní fake hodiniek na známych osobnostiach a celebritách. Ak sa totiž v tomto obore pohybujete dosť dlho, na odhalenie fake kúsku ti stačí aj horšia fotka z Instagramu. Fake Watch Busta pôvodne začal len na úrovni rôznych mladíkov s hashtagmi #Rolex #Millionaire #Money, pri ktorých bol pôvod ich hodiniek okamžite všetkým jasný. V boji proti chvastaniu sa fake vecami sa však dostal až k niekoľkým tisícom followerov a práve vtedy nastal jeden z najväčších zlomov. FWB totiž odhalil fake kúsok hodiniek Audemars Piguet a fake Panerai u Carmela Anthonyho. Od tej doby sa na jeho meno pravidelne vznáša niekoľko žalôb a trestných oznámení od klenotníkov týchto celebrít. FWB si tak musel niekoľkokrát nechať vymazať svoj Instagram a začať odznovu, no celebrity mu v tom len pomáhali. 

Postupom času tak na jeho profil pribudli fotky s fake hodinkami na rukách raperov ako GunplaySean Kingston, Riff Raff, Jadakiss, Future, Rick Ross, Young Scooter, Waka Flocka, Jim Jones z Petržalky a najvýznamnejšie sa do histórie zapísal Soulja Boy, ktorého Audemars Piguet boli až tak fake, že sa strojček zastavil na čase 10:25 a Soulja sa s nimi vždy fotil bez toho, aby si všimol stojacich ručičiek. 

Okrem spomínaného účtu Fake Watch Busta má tento chlapík aj svoj vlastný Instagram wingedcrusader, na ktorom sa chváli naozaj vydarenými hodinkami, na ktorých sa aspoň môžeš učiť, ako má vyzerať 100% legit kúsok. Aby ti však neklesla všeobecná mienka o dnešných raperoch, v rozhovore pre Noisey shout-outoval FWB aj niekoľko celebrít s kvalitnou zbierkou hodiniek, medzi ktorých sa dostal napríklad Meek Mill, 50 Cent, Eminem a Jay Z.

Meek Mill: "Audemar on my wrist, bust-down"

A čo na to všetko hovorí Rozay?

Nosia známi raperi fake hodinky za tisíce dolárov?

Domov
Zdieľať
Diskusia