Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2024 o 11:42
Čas čítania 0:41
Karolína Uličná

FOTO: Do Karlových Varov prišla hlavná postava z Pána prsteňov. Hviezdneho herca čakal na festivale dav fanúšikov

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO NOVÉ FILMY PÁN PRSTEŇOV
Uložiť Uložené

Na KVIFF sa objavili veľké herecké mená ako Viggo Mortensen či Geoffrey Rush.

Najväčší a zároveň najprestížnejší filmový festival v Česku odštartoval svoj 58. ročník. Filmový festival v Karlových Varoch sa začal 28. júna a trvať bude až do 6. júla. Aj toho roku sa na ňom objavili viaceré hviezdy svetového formátu. 

Viggo Mortenssen
Zdroj: KVIFF

Hlavnou hviezdou a zároveň tvárou aktuálneho ročníka je americký herec Viggo Mortensen. Ten sa preslávil najmä vďaka ikonickej role Aragorna v trilógii Pán prsteňov. V roku 2018 si zas zahral v úspešnom dramatickom životopisnom filme Green Book. Viggo priletel do Prahy už 27. júna, informuje Nový Čas. Pred Grandhotelom Pupp ho osobne privítal známy český herec Jiří Bartoška.

Viggo Mortensen rozdáva podpisy v Karlových Varoch.
Viggo Mortensen rozdáva podpisy v Karlových Varoch. Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images

Ako informoval Denník SME, Mortensen prišiel do Karlových Varov predstaviť svoju westernovú drámu s názvom Až na koniec sveta. Predobrazom hrdinky bola jeho mama. Na slávnostnom otvorení festivalu si prevzal Cenu prezidenta festivalu. Trailer na Viggov film si môžeš pozrieť nižšie:

Ďalším svetovým menom je austrálsky herec Geoffrey Rush. Ten získal Oscara za životopisný film Žiara, kde si zahral klaviristu Davida Helfgotta. Známy je však aj napríklad z filmov Piráti z Karibiku či Kráľova reč.

Domov
Zdieľať
Diskusia