Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
25. júna 2024 o 17:20
Čas čítania 0:53
Radoslava Juračková

VIDEO: Pilotke sa počas letu po manévroch otvoril kokpit. Incident jej spôsobil zdravotné ťažkosti

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE HOLANDSKO LIETADLO
Uložiť Uložené

Išlo o výcvikový let, počas ktorého komunikovala s trénerom. Ten jej pomáhal situáciu zvládnuť.

Holandská pilotka sa podelila so svojou nešťastnou skúsenosťou z výcviku. Zverejnila video z letu v malom lietadle Extra 330LX, na ktorom vidno, ako sa jej po manévroch nekontrolovateľne otvoril kokpit.

Aj napriek vážnosti situácie si zachovala chladnú hlavu a podarilo sa jej pristáť. Následne sa však nevyhla zdravotným ťažkostiam.

Video na platforme X zachytáva na prvý pohľad pokojný let. Po tom, čo sa pilotka rozhodla urobiť otočku o 360 stupňov, sa neplánovane otvoril kokpit. Ako neskôr pri zverejnení videa priznala, pôvodná kvalita zraku sa jej vrátila až po 28 hodinách. „Let bol skľučujúci zážitok plný hluku, dýchacích ťažkostí a zhoršeného videnia. Trvalo mi takmer 28 hodín, kým sa mi úplne obnovil zrak,“ napísala k videu. Počas manévrov komunikovala so svojím trénerom, ktorý jej dával cenné rady a upozornil ju na to, aby neprestala riadiť lietadlo. 

Príčinou bola technická chyba

Podľa jej slov pred výcvikovým letom neprebehli riadne kontroly. „Zaisťovací kolík krytu sa nedostal do uzamknutej polohy a ja som si to pri kontrolách nevšimla,“ objasnila. V opise zároveň priznáva, že incident sa jej stal už dávnejšie, no video zverejňuje až teraz. Chce ním varovať pred podobnou situáciou svojich kolegov.

Domov
Zdieľať
Diskusia