Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2024 o 9:40
Čas čítania 0:57
Karolína Uličná

REBRÍČEK najlepších tímov: Po prvom hracom kole sú slovenskí futbalisti najlepšie hodnotení na EURO 2024

ŠPORT EURO 2024 FUTBAL SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKÝ FUTBALOVÝ ZVÄZ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po výhre nad Belgickom sa nachádzame vo vedení, za Slovenskom je ďalších 23 krajín.

Britský športový kanál Sky Sports na Instagrame uverejnil rebríček po prvom hracom kole na futbalovom šampionáte, ktorý vychádza z hodnotení ich čitateľov. Po výhre nad Belgickom s výsledkom 1 : 0 sme sa podľa tohto rebríčka umiestnili s veľkým náskokom na prvej priečke najlepšie hodnotených tímov.

V tesnom závese za nami sa nachádza Rumunsko, Gruzínsko a štvrtú priečku dostalo Nemecko. Medzi prvým a druhým miestom (medzi Slovenskom a Rumunskom) je však najväčší rozdiel. Zatiaľ čo Slovensko má v tabuľke hodnotenie 7,94 z 8 – Rumunsko má 6,94.

Anketa:
Súhlasíš s naším umiestnením?
Áno.
Nie.
Áno.
56 %
261 Hlasov
Nie.
44 %
208 Hlasov
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Slovenskí futbalisti si prvým gólom na majstrovstvách Európy vo futbale proti Belgicku pripočítali tri dôležité body. V siedmej minúte zápasu sa o to postaral Ivan Schranz. Podľa portálu Flashscore je slovenským zatiaľ najlepšie hodnoteným hráčom brankár Martin Dúbravka.

V našej skupine E nás najbližší zápas čaká 21. júna o 15.00 proti Ukrajine. Tím zo Slovenska tak výhrou nastavil latku vysoko. 

Pozitívne náš postup vidí aj bývalý kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík: „Viem si predstaviť, že sa to skončí senzačne. Chalani trénujú kvalitne vo vysokej intenzite a sú dobre nastavení.“ Na tlačovej konferencii prezradil aj to, že je možné, aby Slováci v rámci majstrovstiev postúpili aj do osemfinále, čím by vyrovnali výkon z roku 2016.

Slovákom na EURO 2024 fandí aj mladá hviezda Montrealu Canadiens Juraj Slafovský. Ten si dokonca myslí, že sa dostaneme až do štvrťfinále, kde nás porazí favorit turnaja Francúzsko.

Odporúčané
Marek Hamšík a Juraj Slafkovský prehovorili o postupe Slovákov na ME 2024. Kam sa podľa nich môžeme dostať? Marek Hamšík a Juraj Slafkovský prehovorili o postupe Slovákov na ME 2024. Kam sa podľa nich môžeme dostať? 17. júna 2024 o 14:59
Domov
Zdieľať
Diskusia