Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2014, 12:54
Čas čítania 0:00
Gabor Boros

Na siedmy ročník Uprisingu príde Shaggy!

HUDBA UPRISING FESTIVAL
Uložiť Uložené

Shaggy cez leto vystúpi na festivale Uprising: to je tá správa, na ktorú mnohí fanúšikovia festivalu čakali už niekoľko dní od avizovania veľkého mena na festivalovom fb fanpage. Po tom, ako boli ohlásené legendy jamajskej hudby, Jimmy Cliff a The Skatali

Na siedmy ročník Uprisingu príde Shaggy!

Shaggy cez leto vystúpi na festivale Uprising: to je tá správa, na ktorú mnohí fanúšikovia festivalu čakali už niekoľko dní od avizovania veľkého mena na festivalovom fb fanpage. Po tom, ako boli ohlásené legendy jamajskej hudby, Jimmy CliffThe Skatalites, bermudský reggae hitmaker Collie Buddz, či anglická našlapaná dubstep kapela Gentleman’s Dub Club, vyrukovali organizátori s najväčšou hviezdou v doterajšej histórii festivalu, ktorou je Shaggy. Uprising tak prinesie rôznorodú zmes vystúpení a umelcov, no spájať ich bude jedno, a to nezabudnuteľné pozitívne vibrácie a mocná energia.

Shaggy je interpret, ktorého netreba obzvlášť predstavovať, alebo prehnane nafukovať. Toto meno rezonuje u mladej, staršej aj najstaršej generácie a návštevníci Uprisingu dostanú jedinečnú šancu vidieť naživo umelca s nespočetným množstvom hitov. Skladby ako Boombastic, Oh Carolina, It wasn’t me alebo Angel pozná celý svet a je pravdepodobné, že ich v auguste budú spievať celé Zlaté piesky spolu so Shaggym. I keď má Shaggy mnoho komerčne úspešných trackov a albumov (napríklad predaných 10 miliónov kusov albumu Hot Shot), je taktiež uznávaný kritikmi a striktnou reggae a dancehall scénou. Klubové hity Fight This Feeling, Wild 2Nite, či Big Up sú toho dôkazom, ako aj ocenenie “Najlepšie Hudobné Video” za singel Church Heathen, či Grammy za album Boombastic v roku 1996.



Posledný Shaggyho album Out Of Many, One Music z roku 2013 svojim roots zvukom potešil najmä fanúšikov reggae. Produkovali ho legendárni Sly & Robbie (jamajské producentské duo, ktoré má na konte okrem iných aj produckiu hitu Billie Jean pre Michaela Jacksona) a na skladbách mu hosťovali mená ako Damian Marley, Ne-Yo, Tarrus Rilley, Beres Hammond, Chronixx, Konshens a ďalší.



Okrem Shaggyho a spomínaných umelcov vystúpia na Uprisingu 2014 aj Addis Pablo & Suns of Dub a Lion D s Bizzarri Sound. Program festivalu nie je ani zďaleka kompletný, no už teraz je jasné, že 22. a 23. augusta to bude na Zlatých pieskoch vrieť. Lístky zoženieš priamo na domovskej stránke festivalu www.uprising.sk.

Pre viac info:

http://www.uprising.sk

http://www.fb.com/uprisingreggaefestival

http://instagram.com/uprising_festival

Domov
Zdieľať
Diskusia