Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
30. apríla 2024, 13:36
Čas čítania 0:52
Karolína Uličná

FOTO: Kedysi najluxusnejší bar v Bratislave dnes chátra. Mesto hľadá nového nájomcu, v inzeráte láka na viaceré benefity

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA HISTÓRIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Konal sa tu vyhlásený striptíz, do podniku viedli červené zamatové koberce. Slávnemu Jalta baru sa snažia nájsť nájomcu už 14-krát po sebe.

V minulom storočí existoval v Bratislave luxusný bar, ktorý navštevovali dôležití vysokopostavení ľudia. Volal sa Jalta bar a aj napriek svojmu impozantnému interiéru už dlhé roky chátra.

V 40. rokoch minulého storočia bol považovaný za najluxusnejší bar v Bratislave. Červené koberce sa tiahli od vchodu až po parket, nad ním sa čnela majestátna kupola a zábradlie zdobili výjavy rozmarných dám s čašami sektu,“ píše SME.

„Zábava tu vrcholila o tretej ráno, domov sa šlo o šiestej a medzi nočný program patril dokonca aj striptíz. Svoje umenie tu občas ukázali aj baleťáci z bratislavskej Novej scény,“ uvádzajú Hospodárske noviny.

Jalta Bar Bratislava
Zdroj: Jalta Bar/Bratislavský kraj

Priestory prázdneho baru sa nachádzajú na Gorkého ulici 15 a ľudia tento bar poznajú aj pod názvom Alexandria bar. Chátra od roku 2007 a pôvodný majiteľ ho nechal v dezolátnom stave, informujú Hospodárske noviny.

Ako uvádza stránka Bratislavského kraja, nádhernému priestoru v Starom Meste sa snažia nájsť majiteľov už niekoľko rokov. Naposledy v marci tohto roka prebehla súťaž o tento priestor.

Odporúčané
Slovenskú dedinu v Amerike založil muž, ktorý takmer položil Tatra banku. Toto je príbeh Slovaku a Rovnianeka Slovenskú dedinu v Amerike založil muž, ktorý takmer položil Tatra banku. Toto je príbeh Slovaku a Rovnianeka 20. mája 2024, 9:30

Je to však už štrnásty neúspešný pokus. Približne o mesiac sa však bude hľadať potenciálny záujemca znova. Výška mesačného nájmu bez energií sa pohybuje od 1 500 eur.  Záujemcovia o tento priestor môžu svoje priestorové návrhy posielať do 22. mája. V inzeráte na realitnom portáli mesto uvádza, že ide o dobrú lokalitu a že miesto má veľký potenciál obchodného priestoru.

Domov
Zdieľať
Diskusia