Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. apríla 2024, 13:16
Čas čítania 0:33
Barbora Adamkovičová

Striptérky sa o prepitné museli deliť s ostatnými zamestnancami baru. Zamestnávateľa teraz zažalovali za nespravodlivosť

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA PRACOVNÉ PROSTREDIE ZAMESTNANOSŤ
Uložiť Uložené

Ženy sa okrem iného sťažujú aj na to, že podniku za svoju prácu museli platiť. Bolo to formou „nájmu“, ktorý sa menil v závislosti od počtu návštevníkov klubu. Čím viac zákazníkov, tým vyšší poplatok museli dámy zamestnávateľovi dať.

Dve tanečnice z amerického striptízového baru Sammy’s Gentlemen’s Club žalujú svojho bývalého zamestnávateľa pre zlé pracovné podmienky. Pohoršené boli najmä „socialistickým“ systémom rozdelenia peňazí medzi zamestnancami – ženy tvrdia, že sa museli deliť s každým dolárom, ktorý im počas vystúpenia dal zákazník, so zvyškom personálu.

Zamestnané v klube ani neboli

Podľa portálu Fox Business sa však žalovaná strana bráni tým, že dámy pracovali ako „nezávislé zmluvné partnerky“, to znamená, že sa na ne nevzťahovalo nariadenie o výške minimálnej mzdy a okrem toho nemali dokonca ani nárok na nadčasy.

Tento systém „zamestnávania“ sa v Spojených štátoch praktizuje čoraz častejšie. Podnikom sa vďaka tomu nielen znižujú náklady, no dokonca sa dokážu vyhnúť dodržiavaniu predpisov.

Obe ženy žiadajú odškodné vo výške až 100-tisíc amerických dolárov, čo je v prepočte vyše 93-tisíc eur. Okrem klubu sa žaloba vzťahuje aj na ďalších 10 zamestnancov podniku.

Späť
Zdieľať
Diskusia