Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Ensana.
12. apríla 2024, 11:30
Čas čítania 1:43
Sponzorovaný obsah

Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU KAM CEZ VÍKEND KAM NA VÝLET – SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Už máš plány na víkend?

Jarné počasie je ako stvorené na krátke výlety po Slovensku. Ak ťa čaká voľný víkend a ty stále nevieš, kde ho stráviš, máme pre teba skvelý tip. Neseď doma pred telkou a vybehni do Piešťan, kde sa nachádza luxusný wellness s bohémskou atmosférou. Secesný 5-hviezdičkový hotel pripomínajúci vilu z filmu Veľký Gatsby ťa očarí svojím šarmom a nádherným prostredím.

Zbaľ si plavky, pohodlný outfit na deň, niečo fancy na luxusnú večeru a môžeš vyraziť. Počas dvoch dní strávených v tomto nádhernom rezorte zabudneš na starosti všedných dní a v nedeľu večer sa vrátiš s nabitými baterkami. 

Už teraz sa môžeš tešiť na rozprávkový luxus, nádherné prostredie a dokonalé gastro. Chýbať nebudú ani bohaté kultúrne podujatia či koncerty, ktoré ti spríjemnia tento víkend.

ensana piešťany
Zdroj: Thermia Palace
preskúmaj ponuku

Cez deň oddych, večer zábava

V hoteli Thermia Palace si užiješ kúpeľné procedúry, wellness či fitko. Rovnako sa môžeš kúpať vo vonkajšom alebo vnútornom bazéne a užiť si prechádzky v okolitom parku.

Mesto Piešťany je spojené najdlhším krytým Kolonádovým mostom s (polo)ostrovom, ktorý z jednej strany obmýva rieka Váh a z ďalšej ho objíma obtokové rameno tejto rieky, z ktorého sa ťaží bahno používané pri kúpeľných procedúrach.

Termálna voda v Piešťanoch vyviera z tektonických zlomov v hĺbke asi 2000 m. Má vysoký obsah síry, a preto sa využíva najmä na liečbu ochorení pohybového aparátu. Piešťanské liečivé bahno je unikát vďaka svojmu nezvyčajne vysokému obsahu síry a sírovodíka.

To rok zreje sýtené vodou z piešťanských žriediel minerálnej vody. Ak chceš vedieť, ako to funguje a čo všetko sa odohrá, kým príde voda a bahno do kontaktu s tebou počas jednej z procedúr, určite si nedaj ujsť prehliadku s názvom Bahenná kuchyňa.

ensana, bahno
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Po príchode ťa očarí obrovský park s množstvom rôznych druhov pestrofarebne kvitnúcich stromov, ktorý tvorí pľúca Kúpeľného ostrova. Už viac ako 120 rokov neúnavne bijúcim srdcom sú geotermálne pramene, ktoré sa nachádzajú priamo pod ním, a zdrojom ďalšieho, nevyčerpateľného liečivého zázraku je už spomínané obtokové rameno Váhu.

Hotel Thermia Palace si ťa získa svojou secesnou architektúrou, pre ktorú získal aj prezývku perla secesie. Dych berúca scenéria sa uzavrie do harmonického celku, keď vkročíš do Grand Restaurant a kúpeľného domu Irma, ktorý je priamo spojený s hotelom Thermia Palace.

ensana piešťany
Zdroj: Thermia Palace

Počas apríla môžeš v hoteli Thermia Palace zažiť aj koncert hudobného zoskupenia Ukitas, počas ktorého si vychutnáš netradičné verzie španielskych a anglických evergreenov v sprievode ukulele a piana. Milovníci oldies party si prídu na svoje počas koncertu Beáty Dubasovej, ktorá sa spojí s DJ-om Petrom Hurajtom.

Tešiť sa môžeš aj na ochutnávku odrodových destilátov Marsen, s ktorými ťa zoznámi someliér Tomáš Repa. Všetky plánované akcie nájdeš na tejto stránke.

Domov
Zdieľať
Diskusia