Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. apríla 2024, 7:38
Čas čítania 0:51
Ilona Hobzová

Google chce uľahčiť online nakupovanie oblečenia. Využije pri tom umelú inteligenciu

Google chce uľahčiť online nakupovanie oblečenia. Využije pri tom umelú inteligenciu
TECH GOOGLE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Online nakupovanie oblečenia by malo byť o čosi jednoduchšie.

Výber oblečenia v online svete nie je ľahkou úlohou. Kúsok, ktorý sa ti páči, si nemôžeš vyskúšať a uvedená veľkosť sa môže v mnohých prípadoch líšiť. Spoločnosť Google sa preto pokúša online nakupovanie zjednodušiť.

Ako informuje MediaGuru, Google predstavil súbor nových funkcií a pomôcť by mala aj umelá inteligencia. „Dvadsať percent vyhľadávaní týkajúcich sa nákupu oblečenia obsahuje päť a viac slov. To znamená, že ľudia majú často v hlave veľmi konkrétnu predstavu o požadovanom tovare,“ citovala stránka Seana Scotta, ktorý má v spoločnosti Google na starosti nákupnú sekciu. O novinke informoval na blogu spoločnosti Google.

V rámci experimentálneho projektu Search Generative Experience (SGE) si ľudia, ktorí sa zaregistrujú, budú môcť nechať vytvoriť obrázok svojho vysnívaného odevu. Na základe toho potom vyhľadajú skutočné oblečenie, ktoré najviac zodpovedá ich predstave.

Swapovanie ako na Tindri

Ďalšou funkciou bude „swapovanie“, ktoré poznáš z aplikácie Tinder. „Tento princíp triedenia teraz uplatňuje spoločnosť Google s cieľom priblížiť sa k ideálu, ktorý spotrebiteľ hľadá, vylučovacím procesom. Aplikácia ponúka novú sekciu, ktorá na základe vyhľadávania kľúčových slov začne navrhovať konkrétne produkty (napríklad ,košeľa s golierom‘), a spotrebiteľ potom len dá aplikácii vedieť, ako je s výberom spokojný,“ vysvetľuje MediaGuru.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Google chce vyriešiť dilemu, či vybraný kúsok bude človeku sedieť, tým, že umožní používateľom vidieť, ako vybraný kúsok vyzerá na modelkách rôznych veľkostí a tvarov.

nakupovanie
Zdroj: Pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia