Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2024 o 7:47
Čas čítania 1:22
Barbora Adamkovičová

Čech svoju ženu nemilosrdne udusil šnúrou na bielizeň a telo skryl do skrine. Deťom tvrdil, že mama sa hrá na schovávačku

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA
Uložiť Uložené

Nešťastného prípadu českej rodiny boli kedysi plné médiá, sám vrah si televízne štáby pozýval do bytu, kde sa nachádzalo telo. Po niekoľkých rokoch sa prípad objaví v seriáli českej televízie.

Desivý osud Karolíny Svobodovej sa opäť stane často rozoberanou témou. CNN Prima News totiž v rámci seriálu Zvlášť závažné zločiny rozoberie brutálny prípad manžela, ktorý svoju mŕtvu ženu schovával pod podlahou vo vlastnom byte.

Českí manželia Svobodovci mali medzi sebou vyše 30-ročný vekový rozdiel, no napriek tomu pôsobili ako šťastná rodina. Skutočnosť však bola iná – pár mal vážne finančné problémy, pretože otec rodiny prišiel o zamestnanie a ostal doma s malými deťmi. Okrem toho Karolína muža podvádzala s ich susedom, ktorý bol od nej tiež o niekoľko desiatok rokov starší.

Karolína manželovi údajne vyčítala, že sa o nich nedokáže postarať, čo viedlo k početným hádkam. Osudným sa jej stal januárový večer v roku 2012, keď jej prekážala hlasitosť na televízii, ktorú Vlastislav sledoval. Slovné útoky však viedli k fyzickým a muž v záchvate hnevu zo stola schmatol šnúru na vešanie bielizne. Manželku začal nemilosrdne škrtiť. Tá po chvíli prestala klásť odpor a klesla na podlahu.

Deťom tvrdil, že ich matka sa s nimi hrá na schovávačku

Nebohej Karolíne najprv zahalil tvár, až potom s telom manipuloval. Následne ju skryl do skrine a starostlivo ju zamkol. Nechcel totiž, aby mŕtve telo našli malé dcérky, ktoré mali vtedy len 5 a 7 rokov. Po niekoľkých dňoch sa rozhodol mŕtvu ženu schovať do kúpeľne. Čiastočne rozobral podlahu a telo uložil pod vaňu, ktorú všetci členovia domácnosti denne používali. Keď sa deti na mamu pýtali, odpovedal im, že s nimi hrá schovávačku. 

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024 o 9:30

Dievčatá však neboli jediné, kto si všimol Karolínino náhle zmiznutie – chýbala milencovi a známym. Prípad následne začali prešetrovať policajti a Vlastislav si do bytu dokonca pozýval televízne štáby. Pred divákmi pôsobil ako zúfalý manžel, pátrajúci po zmiznutej láske. Divadielko však netrvalo dlho.

Trvalo mesiac, kým sa kriminalistom priznal. Telo údajne ukrýval kvôli dcéram, bál sa, že budú musieť ísť do detského domova. Ďalej tvrdil, že manželka si vraždu vypýtala – vraj sa k nemu nechovala podľa jeho predstáv. Súd napokon rozhodol o odňatí slobody na 17 rokov, no odvolací súd trest zmiernil na 12 rokov za mrežami, zhodnotený bol totiž fakt, že pár mal dlhodobé nezhody, informuje Liberecký deník.

Domov
Zdieľať
Diskusia