Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2024, 10:30
Čas čítania 3:33
Ondřej Jarůšek

Krv, plač a bitky o milión eur. Toto bol veľkolepý turnaj Oktagon MMA, ktorý vyvrcholil infarktovým bojom o titul

 Krv, plač a bitky o milión eur. Toto bol veľkolepý turnaj Oktagon MMA, ktorý vyvrcholil infarktovým bojom o titul
ŠPORT MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bojová organizácia Oktagon MMA má za sebou ďalší epický turnaj s poradovým číslom 54.

Oktagon sa vrátil do Ostravy, kde odštartoval tohtoročný ročník pyramídy Tipsport Gamechanger o milión eur a celú akciu zavŕšil strhujúci boj o titul šampióna medzi hviezdou Patrikom Kinclom a poľským vyzývateľom. Z pôvodne plánovaných jedenástich zápasov sme sa dočkali deviatich bitiek, ktoré divákov zdvíhali zo sedačiek. Budeme na nich ešte dlho spomínať. 

Veľké ukončenie hneď na začiatok

Je len málo bojovníkov, ktorí sa môžu pýšiť tým, že všetky zápasy ukončujú pred limitom. Čiernohorský zápasník Miloš Janičić je však jedným z nich a túto obdivuhodnú bilanciu si udržal aj na turnaji v Ostrave.

V sobotu si zmeral sily s nemeckým bojovníkom Ebrahimom Hosseinpourom, ktorý však skvele rozbehnutému Čiernohorcovi nedokázal vzdorovať ani celé dve kolá. V priebehu toho druhého Janičić svojho súpera pri pletive zasiahol tvrdým kolenom do hlavy a rozhodca zápas ukončil. Pripísal si tak 17. výhru kariéry a 17. ukončenie. 

Druhý zápas večera predviedli Francúz Jason Ponet a Poliak Łukasz Rajewski. Pre oboch išlo o premiéru v organizácii Oktagon MMA a ich stret ponúkol veľmi napínavú bitku s atraktívnymi momentmi na oboch stranách.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Ponet priviedol fanúšikov do varu okrem iného svojimi nebezpečnými kopmi, ich silu však poľský bojovník ustál, dokázal údery vracať a bol v nich o niečo efektívnejší. Aspoň tak to videli bodoví rozhodcovia, ktorí označili za víťaza Poliaka. Rajewski teda po predchádzajúcej prehre v KSW sadol späť do víťazného sedla.

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

Krv, plač, rešpekt

Následne prišiel čas na prvý zápas miliónovej pyramídy Tipsport Gamechanger. V ňom sa o postup pobil iba 20-ročný Hafeni Nafuka z Nemecka so srbským bojovníkom Predragom Bogdanovićom. Už od prvých chvíľ neporazený nemecký zápasník pocítil, že tentoraz to také jednoduché nebude.

Od úvodného kola sa boj vyvíjal v prospech skúseného grapplera zo Srbska, ktorý sa ničím nedal nijako výrazne ohroziť a po troch kolách jasne vyhral na body. Krvácajúci Nafuka sa po prvej porážke kariéry neubránil slzám, súper mu však preukázal rešpekt. Predrag Bogdanović sa vďaka výhre stal prvým bojovníkom, ktorý postúpil do ďalšieho kola pyramídy.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 155384 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia